bbq-project-x

De politie heeft gisteravond voorkomen dat in het Zeeuwse Oud-Vossemeer een feest uit de hand zou lopen. Een 16-jarige jongen wilde een barbecue houden voor vrienden, maar omdat iemand de uitnodiging deelde via sociale media werden duizenden mensen op de hoogte gebracht.

De jongen had zijn vrienden via WhatsApp uitgenodigd, maar een van hen deelde een screenshot van die uitnodiging via Instagram. Dat bericht leverde 3500 likes en 524 reacties op. De jongen?kreeg dat gelukkig op tijd in de gaten en schakelde de wijkagent in. De politie en de gemeente hebben vervolgens voorkomen dat Oud-Vossemeer zijn eigen Project X-feest zou krijgen.

Uiteindelijk kwamen er toch nog zo’n 100 jongeren op de uitnodiging af. Meerdere agenten hielden de invalswegen naar het dorp in de gaten en stuurden hen terug. De avond is verder rustig verlopen.

Haren 2
Volgens een woordvoerder is nog onbekend of de kosten verhaald zullen worden op de jongen of op degene die het bericht verspreidde. Ze vertelt: ,,We waarschuwen niet voor niets dat zoiets grote financi?le gevolgen kan hebben. In dit specifieke geval hebben we omgevingsanalisten de situatie laten bekijken en vervolgens meerdere eenheden ingezet om te posten. Dat betekent dat die mensen op dat moment een heleboel andere dingen niet kunnen doen.”

De politie wilde een ‘Haren 2’ voorkomen, refererend aan?Project X Haren in 2012. Toen kwamen op een facebookuitnodiging voor een verjaardagsfeestje in het Groningse dorp duizenden jongeren af, met rellen en vernielingen tot gevolg.

Bronnen: AD,?RTL Nieuws,?Telegraaf.nl,?Omroep Zeeland

 

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten
Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *