Via?Twitter,?Facebook?en?Youtube?vraagt de politie mensen om hulp bij het vaststellen van de identiteit van een vermoorde vrouw die in ?oktober 2005 in een koffer werd gevonden in het water van de Thorbeckesingel in Schiedam (#ccthorbecke #SMW).

In het water van de Schiedamse Thorbeckesingel werd toen een dode vrouw gevonden. Haar lichaam zat in een koffer en was in een dekbedhoes gewikkeld. De politie weet nog altijd niet wie deze vrouw is. Het Nederlands Forensisch Instituut maakte in 2007 een reconstructie van het hoofd van de vrouw. Maar ook dat leidde niet tot identificatie. Dit meldt RTV Rijnmond. Volgens de politie was de vrouw tussen de 16 en 22 jaar oud.

coldcase

Al bijna negen jaar na de gruwelijke vondst van een vermoorde vrouw in de Thorbeckesingel in Schiedam tast de politie nog in het duister over de identiteit van een vermoorde vrouw. De politie gebruikt de Social Media Week, die deze week in Rotterdam gehouden wordt, om via social media internationaal het publiek om hulp te vragen.?Het coldcaseteam van de eenheid Rotterdam trekt wederom alles uit de kast om alsnog te achterhalen wie de vrouw is en wat er is gebeurd.?Zowel nationaal als internationaal brengt de eenheid weer de zaak uit 2005 via Twitter, Facebook en YouTube onder de aandacht.

Het lichaam van het slachtoffer, dat in plastic en in een dekbedovertrek was gewikkeld, werd op woensdag 12 oktober 2005 gevonden in een rode koffer van het merk Line. Vermoedelijk lag de koffer toen al twee weken in het water. Het werd destijds ontdekt door spelende kinderen.

Het slachtoffer is volgens de politie vermoedelijk een blanke vrouw en was 1,64 meter lang. Haar leeftijd ligt tussen de 16 en 22 jaar. Zij had donkerbruin halflang geverfd haar en woog circa zestig kilo. De vrouw had geen tatoeages of piercings. Ze was gekleed in een rood shirt met witte opdruk. Op het shirt staan de woorden ?Victoryi? en ?Power Cycle?. Verder droeg zij een blauwe joggingbroek met een dubbele zwarte streep van het merk Gateway, maat XL en rood met gele sokken met daarop een afbeelding van een eend.Om de identiteit van het slachtoffer te achterhalen, liet de politie in 2008 een reconstructie van haar gezicht maken. Die is destijds gefabriceerd door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut. Echter de reconstructie leidde niet tot herkenning.

Onderzoek

Ondanks uitgebreid onderzoek en veel aandacht in de media voor deze zaak, is het niet gelukt om achter de identiteit van de vrouw te komen. Daarom maakte het Nederlands Forensisch Instituut in 2007 een reconstructie van het hoofd. Ook het tonen van deze reconstructie leidde echter niet tot herkenning. Door deze zaak via social media opnieuw onder de aandacht te brengen, hoopt de politie alsnog te achterhalen wie deze vrouw is.

Bronnen: Politie.nl, AD, Telegraaf, SocialMediaWeek

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *