Kei-Week
StudentAlert
Groningse studenten kunnen tijdens de KEI-week whatsappen met de politie over veiligheidsvraagstukken.?Het gaat om een pilotproject getiteld ‘StudentAlert‘, waarbij de twee studentcontactfunctionarissen van de Groningse politie per app bereikbaar zijn.?De politie zegt hiermee te willen onderzoeken of WhatsApp gebruikt kan worden om de veiligheid en leefbaarheid te bevorderen. Deelnemers ontvangen daarom na afloop van de pilot een enqu?te.

Studenten die met de agenten willen appen, moeten het nummer +31682845532 toevoegen aan hun WhatsApp-contacten en vervolgens het bericht KEIWEEK AAN sturen.

De Groningse studentagenten zijn gedurende de KEI-week bereikbaar tussen 16.00 uur en middernacht. De berichten die studenten versturen?zijn alleen zichtbaar voor de politie, zo wordt verzekerd.?De politie benadrukt dat de app niet bedoeld is voor het melden van spoedgevallen.

BeachAlert

Wethouder Frans Tollenaar wil in de gemeente Goeree-Overflakkee de?stranden schoon, toegankelijk en veilig houden. De pilot?BeachAlert, een WhatsApp service waarmee strandgasten op de hoogte kunnen blijven van de veiligheid op en rond het strand, is daar onderdeel van.

Op 1 juli is de pilot gestart en deze duurt tot 30 september. BeachAlert is een pilot van de Nationale Politie in samenwerking met de Ouddorpse Reddingsbrigade, de gemeente Goeree-Overflakkee en SaySimple WhatsApp manager. Gedurende deze drie maanden wordt getest of het gebruik van een WhatsAppgroep de veiligheid op en rond de stranden kan bevorderen. Als dit een positief resultaat geeft, wordt BeachAlert ook op andere stranden en bij evenementen ingezet. Door aan te melden via WhatsApp (“Strand Aan” naar 0683616577) geven strandbezoekers aan mee te willen kijken met de reddingsbrigade en politie als dat nodig is, bijvoorbeeld door uit te kijken naar een vermist kind, dier of verdachte personen of voertuigen. Daarnaast krijgen zij informatie over weer, verkeer en bijvoorbeeld gevaarlijke stromingen langs het strand. BeachAlert is actief tussen 09.00 en 21.00 uur. Wethouder Frans Tollenaar heeft samen met Ron de Milde, Programmadirecteur Communicatie van de politie, het informatiebord onthuld. Frans Tollenaar: ?Ik hoop dat veel mensen gebruikmaken van BeachAlert. Op deze manier wordt de veiligheid op en rond onze mooie Ouddorpse stranden vergroot en maken we het met elkaar veiliger.

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *