Burgers mochten een snelheidsmeter al eens vasthouden in een vrijwilligerscursus, en met rent a cop of buurt bestuurt kunnen burgers zelf aangeven waar de politie op snelheid zou moeten controleren. Maar waarom zouden burgers dat niet zelf gewoon doen? Op verschillende plaatsen in het Verenigd Koninkrijk doen ze er testen mee. Op sommige plaatsen heeft de politie er spijt van, omdat ze de opvolging niet kunnen waarmaken, maar burgers willen maar al te graag.

Stel je voor: je woont in een mooie, rustige woonwijk. Je laat je kinderen buiten spelen. Het is idyllisch. Met uitzondering van de snelheidsduivels die van tijd tot tijd langskomen. De politie heeft andere prioriteiten toch? Misschien is dan tijd om zelf wat te doen.

De politie in Edinburgh wil een Community Speedwatch-programma uitrollen waarbij inwoners snelheidsgeweren en andere apparatuur kunnen kopen en training krijgen van de politie over waar ze het kunnen toepassen en hoe ze het veilig kunnen gebruiken.

Daarna kunnen de groepen hun eigen snelheidscontroles uitvoeren en alle meldingen bij de politie kwijt. Dat het veel meldingen kan opleveren, is bekend op andere plaatsen in Engeland waar de politie er al spijt van heeft:

Ook in Schotland was er in Edinburgh enige tegenstand. De Labour Councilor is van mening dat “de Schotse regering onze hardwerkende politie moet voorzien van de middelen die nodig zijn om ons allemaal veilig te houden.” Anderen denken dat het “belachelijk” is dat mensen zelf snelheidslimieten kunnen handhaven zonder de politie erbij.

Toch zijn er veel mensen die het wel wat vinden. Een woordvoerder van het groene transport, Chas Booth, zei:

“Ik ben heel blij met de stappen van de politie en hun advies om vrijwilligers te trainen met dit snelheidsgeschut. Net als de meeste raadsleden maak ik me ook zorgen om enkele gevaarlijke plekken in mijn wijk die ondanks politie inzet en maatregelen me nog steeds zorgen baren. Hoewel ik erken dat vrijwilligers niet volledig opgeleide en uitgeruste politieagenten kunnen en mogen vervangen, kunnen ze een nuttige aanvulling zijn op de reeks maatregelen tegen gevaarlijk rijden. Als dit initiatief voorkomt dat ??n kind in het ziekenhuis wordt opgenomen – of erger -, dan is het de moeite waard. ”

Gaat dit te ver, of is dit een logisch gevolg van de verschuivende prioriteiten van politie waarbij burgers zelf een stap naar voren doen om de veiligheid in hun eigen buurt te verbeteren?

De technologie in een app?

De apparatuur kost nu enkele duizenden euro’s en burgers mogen deze lenen van de overheid. Maar misschien kunnen we dit met de volgende generatie mobiele camera’s in onze smartphone zelf wel meten? Er zijn al een paar apps die in de buurt komen (zie hieronder), en voor de echte hobbyisten staan op internet ook handleidingen hoe je zelf een radar gun kunt maken.

https://www.youtube.com/watch?v=Z_Qw0mwoU3k&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=FOWopYv-JTM&feature=youtu.be
Er zijn al een paar radar guns in app vorm, hierbij een overzicht van 11 apps voor Android en iPhone:
1. Speed Gun App (Android)

De Speed Gun-app is een van de meest populaire apps. Met deze app kunt u de snelheid van bewegende objecten met ??n druk op de knop meten. Voer de afstand tot het doel zo nauwkeurig mogelijk in, raak het scherm aan en leid het met je vinger naar het doelwit. Als de meetresultaten onnauwkeurig zijn, kunt u het instrument zelf kalibreren. Met behulp van deze app kunt u de huidige bewegingssnelheid zowel te voet als in de auto meten.

2. Real Speed Gun App (Android)

Real Speed ??Gun-app is gemaakt om de snelheid van bewegende objecten te meten. Je kunt alles meten wat je wilt: de snelheid van een fiets, auto, voetganger, dier. enz. Om met de Real Speed ??Gun-app te beginnen, moet u eerst uw eigen lichaamsgewicht invoeren. Je vindt dit bij de instellingen van de app.

Hoe meet je de snelheid van bewegende objecten:

Richt de camera van uw telefoon naar het beginpunt van waaruit u de meting wilt starten. Druk vervolgens op de oranje knop als u klaar bent
De volgende stap is om de camera naar het eindpunt van de meting te wijzen. Druk vervolgens nogmaals op dezelfde knop
Nu kunt u uw telefoon draaien terwijl de camera het bewegende onderwerp richt dat begint v??r het eerste punt en eindigt na het tweede punt. De bovenste balk toont de voortgang

3. Radar Gun App (Android)

Deze eenvoudig te gebruiken app kan je helpen om de snelheid van honkbal-, softbal- of kleine competitie-pitches te meten. Het maakt van uw smartphone een echt radarwapen. U moet gewoon de knop ingedrukt houden om te beginnen met meten.

4. Ball Speed Radar Gun App (Android)

Met behulp van deze app kun je de snelheid van honkbal-, softbalvelden meten, het kan ook worden gebruikt in cricket, bowlen, voetbal, golf, hockey, volleybal, basketbal enzovoort. Het herkent de bal automatisch in de video. De herkenning is gebaseerd op de kleur van de bal en dan wordt de snelheid berekend.

U hoeft alleen maar een video van een bewegende bal op te nemen. Vervolgens kun je de video afspelen en pauzes maken als je de snelheid van de bal wilt weten. U kunt de kleur van het object kiezen om te meten en de app berekent eenvoudig en snel de snelheid.

5. Sports Speed Gun App (Android)

De radar pistool app is een handig hulpmiddel bij het meten van de snelheid van bewegende objecten. Het kan ook worden gebruikt voor balspellen. De instellingen zijn eenvoudig, volg gewoon de instructies en je zult de snelheid van elk voorwerp snel kennen.

6. Simple Speed Gun App?(Android)

Deze app berekent de snelheid van objecten in twee stappen. Voer de afstand tot het object in met behulp van de instelknop. Klik en sleep het object op het scherm. Als de snelheid niet klopt, kunt u de knop “Kalibratie” gebruiken om deze nauwkeuriger te maken.

7. Radarbot Speed Gun App? (Android)

Deze radarapplicatie is een mobiele radar die de geschatte snelheid van het object berekent met een wiskundig algoritme. U kunt de snelheid van voetgangers, auto’s, fietsen meten.

8. Pocket Speed Gun App? (Android)

De Pocket Speed Gun-app is een instrument dat u helpt de snelheid van een bewegend voorwerp te berekenen. De app heeft twee modi. De tweede is nauwkeuriger als het nodig is, maar het kost wat meer moeite. Er is ook een betaalde versie met drie modi:

  1. Live-modus. Deze modus is eenvoudig in gebruik. Je kunt gewoon de afgelegde afstand invoeren tijdens deze tijd en het vertelt je de snelheid. Deze modus is ideaal voor snelle grove metingen.
  2. Tweekleurmodus. In tegenstelling tot in de Live-modus, moet je een video maken. Het maakt het dus mogelijk om nauwkeuriger berekeningen van bewegende objecten te maken.
  3. Zes punten. Deze modus is niet beschikbaar in de gratis versie. Het helpt om hogere snelheden met meer nauwkeurigheid te berekenen.

9. Athla Velocity App (iPhone)

Deze radar-pistool-app voor iPhones heeft veel positieve recensies van zijn gebruikers omdat het een van de nieuwste versies is. U hoeft nu niet langer op het scherm te tikken of iemand te vragen uw apparaat vast te houden. Het werkt ook handsfree. In de app zijn er vandaag vijf sporten beschikbaar: honkbal, softbal, tennis, cricket en voetbal. Na het meten kun je het resultaat delen met je coach om hem je resultaten te laten weten. Je kunt ook je resultaten vergelijken met vrienden.

10. Baseball Radar Gun High Heat App (iPhone)

De Radar Gun-app is gemaakt voor mensen die dol zijn op honkbal.? Het gebruik is heel eenvoudig: druk gewoon op de knop aan het begin en aan het einde. Dan worden de nauwkeurige metingen weergegeven op het scherm van uw smartphone. Het kan overal worden gebruikt: in het park, in het stadion, enz.

11. SPEED Gun App (iPhone)

De Speed Gun-toepassing kan niet worden gebruikt als een professioneel snelheidsmeter maar wel voor de lol. Richt de camera van je telefoon loodrecht op de straat en druk vervolgens op de knop “kalibreren” en begin met het meten van de snelheid door bijvoorbeeld de auto te volgen.

Bronnen: Jalopnik, Free Apps Forme

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *