In 2016 is er door bewoners van de wijk Vreewijk in Rotterdam Feijenoord besloten om iets extra?s te gaan doen, zodat Vreewijk een fijne wijk blijft. Daarbij is als concreet doel gesteld, dat de woninginbraken in de wijk af moeten nemen.

Hiervoor is het hackathon-concept toegepast, waarbij in korte intensieve sessies van enkele dagen, nieuwe technologie?n op nieuwe uitdagingen worden uitgewerkt. De groep bewoners startte?in de buurt De Vaan, op 9 en 10 juni en daarna op 22 tot 24 september 2016. Plaats van handeling was de speeltuin van Speeltuinvereniging De Vaan. Concreet is er toen gekozen voor het realiseren van een buurtbord. Dat buurtbord gaat helpen om de bewoners van Vreewijk te binden.

Mededelingen
Het buurtbord wordt opgezet als een set van TV-kanalen en biedt ruimte voor kleine berichtjes, filmpjes en een agenda van de evenementen in de wijk. Ook mededelingen van de professionele organisaties kunnen er een plek op krijgen, zoals van de gemeente, politie, woningbouw en de middenstanders in Vreewijk. Afgelopen september is een concept opgeleverd, waardoor de bewoners en professionals een beeld hebben gekregen hoe zo?n bord eruit zal gaan zien.

Wat er op het buurtbord komt, bepaalt de wijk. Verder uitwerken van het concept wordt gedaan door de politie en Games for Health, gesponsord door de gemeente en aangestuurd door de bewoners. Wellicht kunnen scholen in de wijk, zoals MBO Zadkine, ook meewerken. Begin 2017 zal het eerste buurtbord in Vreewijk geplaatst kunnen worden.

Bronnen: Natuurlijk Vreewijk

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *