Hoplr is een privaat sociaal netwerk voor buurten in België en Nederland. De maatschappelijke zetel van het bedrijf is gevestigd in Eksaarde, een deelgemeente van Lokeren. Het platform is sinds 2014 actief en focust op sociale interactie tussen inwoners en het engagement in de buurt. Buren kunnen spullen of diensten uitwisselen, babysitters zoeken, initiatieven lanceren, meldingen doen en activiteiten in de buurtkalender plaatsen.

Bewoners moeten zich registreren onder hun echte naam en hebben een code nodig om hun huisadres te verifiëren. Via de website of smartphones met iOS of Android kunnen geregistreerde gebruikers berichten sturen naar hun buren in een besloten buurtgroep.

Ik ben fan, want dit communicatiemiddel kan breed ingezet worden en zorgt voor een grotere sociale cohesie. Je leert zo veel sneller je buurt en buren kennen. En dat geeft iedereen een goed gevoel.Marc, ambassadeur Boechout Wijken (Boechout)

Ik wil tegen alle twijfelaars zeggen dat je aanmelden niet alleen heel gemakkelijk is, maar je verder ook nergens tot verbindt. Hoplr is een veilige, afgesloten en reclamevrije omgeving. En je buren kunnen er eigenlijk alleen maar hun voordeel mee doenBen, oprichter buurt Oosterveld (Antwerpen)

Al vele jaren ondernemen we initiatieven om mensen samen te krijgen met flyers, affiches, gratis hapjes en drankjes… Maar met weinig resultaat. Dat dit nu blijkbaar wel lukt met Hoplr toont aan dat dit buurtnetwerk een mooie toekomst tegemoet gaat.Erik, ambassadeur Heiende (Lokeren)

Waar staat Hoplr voor?

1. Community eerst
Bij Hoplr staan communities centraal en dat zal altijd zo blijven. Daarom denkt Hoplr bij elke beslissing, elke verandering of elke opportuniteit in de eerste plaats aan de toegevoegde waarde voor de buurt en haar bewoners.

2.Reclamevrij
Hoplr streeft ernaar om voor altijd reclamevrij te blijven. Het verdienmodel is gebouwd op samenwerkingen met partijen. Zo blijven alle berichten in de buurt relevant, interessant en vooral reclamevrij!

3. Privacy By Design
Het beschermen van persoonsgegevens is onze allergrootste verantwoordelijkheid. Hoplr is dan ook volledig conform aan de Europese GDPR privacywetgeving. Zij zeggen nooit ofte nimmer persoonsgegevens te verkopen.

4. Onafhankelijk
Hoplr is met geen politieke partij of andere belanghebbers verbonden en hoeft ook aan geen externe partij verantwoording af te leggen. Hoplr heeft respect voor ieders mening en zullen hun eigen mening ook niet uiten; noch expliciet noch impliciet.

5. Sociale impact
De droom van Hoplr is dat alle Hoplr-buren elkaar in het echt ontmoeten, helpen en leren kennen. Ze geloven in de kracht van het collectief. Daarom zullen ze activiteiten blijven organiseren en tips blijven geven rond sociaal contact buiten het platform om.

Bron: Hoplr

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *