Circle of 6_1

Circle of 6 is een gratis app ter voorkoming van geweld. De gedachte achter de app is dat sociale netwerken een lokale ring van veiligheid bieden.

Met Circle of 6 sta je altijd in verbinding met vrienden in de buurt. Op deze manier blijf je veilig, en voorkom je dat er iets kan gebeuren. Je kiest 6 vrienden die je altijd zou kunnen bereiken met een hulpvraag. Hulp nodig om thuis te komen? Even naar een alternatief op zoek? Twee keer tikken op de app en je kring van 6 weet waar je bent en hoe ze kunnen helpen. De app richt zich met name op studenten die kunnen intikken wat ze van plan zijn te gaan doen. Dit gebeurd daarmee in een zeer besloten omgeving en als er echt hulp nodig is, of je hebt een vraag deel je die activiteit met deze inner circle. Handig voor je studievrienden op de campus of bij een avondje stappen.

Stel: je bent wat laat en je weet niet wat je vrienden van plan zijn. Dan kun je de Circle of 6 gebruiken om in je kleine kring een “pik me op” bericht delen – met een GPS positie. Of stel: je bent op een date die ongemakkelijk begint. Je verontschuldigt jezelf beleeft en gebruikt Circle of 6 om je te bellen en te redden uit die situatie. Of stel: je ziet een nieuw iemand, maar hebt zo je twijfels. Gebruik Circle of 6 om een schat aan online informatie over je date binnen te krijgen via deze besloten kring. En in kritieke situaties gebruik je Circle of 6 om te bellen met twee voorgeprogrammeerde nationale hotlines of een lokaal alarmnummer naar keuze.

circle

Hoe werkt het?

De auto knop: “kom me halen” :?een SMS-bericht wordt verzonden waarin gevraagd wordt of iemand je komt halen. Een GPS co?rdinaat met kaart wordt meegestuurd.

De telefoon knop: Een SMS-bericht wordt verzonden waarin gevraagd wordt: “Bel me en doe alsof je me nodig hebt. Ik moet uit deze situatie gehaald worden. ”

De klets knop: je heb wat advies nodig, dus een SMS-berichtwordt verzonden waarin gevraagd wordt: “Ik heb een one-liner nodig of tips wat ik kan doen met mijn date. Stuur ze me”. Er zijn ook links naar loveisrespect.org en whereisyourline.org. Je kring weet dat je op date bent, maar hoeft niet onmiddellijk in actie te komen.

De NOOD knop: Een voorgeprogrammeerde nationale meldpunt knop en ook een lokaal nummer van hulpdiensten komt in beeld.

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten
Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *