Weertenaren die zijn aangesloten bij Burgernet kregen afgelopen week weer de lijst mailadressen van hun collega-burgerrechercheurs meegestuurd met een mail.

Weertenaren die zijn aangesloten bij Burgernet kregen afgelopen week de complete lijst mailadressen van hun collega-burgerrechercheurs meegestuurd met een mail. Dat was niet de eerste keer.

CC-veld
Na een autobrand in Swartbroek, gemeente Weert, stuurde de politie een mail aan de 250 ‘burgerrechercheurs’, met het verzoek om oplettendheid en informatie. De mailadressen van de andere Burgernet-deelnemers werden daarbij niet afgeschermd, wat uiteraard wel had gemoeten. Met het onbekommerd rondzenden van de adreslijst, door in plaats van het BCC-veld het CC-veld te gebruiken, maakt de politie geen goede beurt.

Serie autobranden
Burgernet is een netwerk van burgers die in bepaalde gevallen fungeren als extra ‘ogen en oren’ van de politie. In Weert hebben zich relatief veel mensen aangemeld voor Burgernet naar aanleiding van een aantal autobranden. In het eerste mailtje over een dergelijke brand, halverwege 2012, kregen ruim honderd geadresseerde al de mailadressen van hun nieuwe ‘collega’s’ meegestuurd.

‘Protocol is al scherp’
Een woordvoerder van de politie zegt tegenover dagblad De Limburger het opnieuw meesturen van de mailadressen te betreuren. “De protocollen voor het verzenden van dergelijke mails zijn al scherp, maar we gaan ze nog eens bij onze mensen onder de aandacht brengen. Dit mag niet meer gebeuren.”

Bron: Binnenlands Bestuur

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *