dogpoo2

Een burgerwachter die per dag vijftig poepzakken vult op straat met hondenpoep, wordt het nu door de gemeenteraad verboden om dit afval van de straten te verwijderen .

Steven Heard, 48, begon zijn eenmansoorlog tegen deze vorm van verontreiniging nadat zijn invalidewagentje in deze smurrie vastliep.

dogpoo3

Na een driejarige campagne van Minehead in Somerset heeft Steven op een dag al zo’n vijftig zakken opgehaald in zijn hetze tegen dit hondenafval. De vader van de vier wil de boel graag schoonhouden, terwijl onverschillige hondenbezitters het op paden en parkjes achterlaten.

dogpoo4

Steven: “Het heeft geen enkele zin – ik doe al hun vuile werk gratis en ga naar vergaderingen van de gemeente. Ze zeggen dat ze niet de financiering hebben om het helemaal op te ruimen en dan sturen ze me zo’n brief. Ik doe het niet omdat ik het leuk vind, ik doe het voor de mensen van Minehead. ‘De brief zegt dat hij “zich op geen enkele wijze mag bemoeien met de werkzaamheden van de gemeente om hondvervuiling in het Minehead-gebied aan te pakken. Dit omvat het opruimen van hondenpoep, het achterverlaten van hondenpoep en het plaatsen van borden op gemeentebodem”.

Steven, die een mobiliteitsscooter nodig heeft om rond te komen, heeft diabetes en is slechthorend. Hij pakt regelmatig vijftig zakken per dag op, maar zegt dat hij regelmatig door de lokale bevolking negatief wordt aangesproken. In een verontrustende haatbrief stond: “Als je niet kan lopen Steven, hoe kun je dan f *** ing hondenpoep opruimen?”. Internettrollen hebben hem bedreigd en met beledigingen gebombardeerd, waaronder: “Je bemoeit je te veel met anderen, jij smerig stuk f *** ing s ***”.

Steven is geraakt door de trollen gedurende zijn campagne tegen hondenpoep in zijn lokale omgeving. Ook op de mat kreeg hij briefjes waarin ze hem een “Fat A * s Layabout F ***** g Dog S *** Complainer” noemen die volgens de lokale bevolking blijkbaar niets beters te doen heeft.

Een andere vandaal veranderde het bordje op de achterkant van zijn scootmobiel van ‘ik ben doof’ naar ‘ik ben dood’.

Steven zei: “Niemand besteedde er aandacht aan totdat ik wat harder aan de bel begon te trekken.”

Avon en Somerset Police zeiden dat ze vorig jaar al onderzoek deden naar het pestgedrag. De gemeente was niet beschikbaar voor een reactie.

 

dogpoo

Bronnen: The Sun

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *