icon175x175

De “No” App (iOS) probeert (cyber)pesten een halt toe te roepen.

no app3no app 4

Elke dag blijven 160.000 studenten in de Verenigde Staten thuis uit angst om gepest te worden. De app “No” probeert dit probleem te bestrijden en ouders op de hoogte te stellen. “We hebben iets dat kinderen kracht bijzet,” aldus Michael Lissack, de maker van de No app. De nieuwe app is bedoeld om pestkoppen te stoppen en ouders op de hoogte te houden van eventuele problemen met hun kinderen, terwijl het allemaal plaatsvindt. “Dit is iets voor het kind dat zelf gepest wordt,” zei Lissack. “Hij of zij heeft hiermee iets in de broekzak dat kan helpen.”

Wanneer een kind weer een bullebak tegenkomt, opent deze de No app, drukt op “start” laat het scherm zien aan de pester. De camera registreert vanaf dat moment de bullebak terwijl ze kijken naar een video van een politieagent die ze vertelt te stoppen. De video die wordt opgenomen wordt naar een ouder of een vertrouwde volwassene gestuurd. Zij krijgen ook een tekstbericht met de GPS-co?rdinaten van de plaats van het incident.

“Apps die tussenbeide kunnen komen, maken een enorme kans”, zegt Liz Shulman, die huwelijks- en gezinstherapeut is.

no app?no app2

“Ik denk dat het een geweldig idee is, want dat laat ouders echt zien wat er werkelijk aan de hand is,” zei Jordan Azzinaro, een student uit de zesde klas van de Essex Elementary School. Ouders kunnen de video’s als bewijs gebruiken, zodat scholen de controle op pesten kunnen aanscherpen. “De meeste pesterijen stoppen zodra het goed wordt gemeld en iemand ingrijpt”, zei Lissack. “Maar in 65 procent van de tijd, meldt niemand het.”

 

Video:?WFSB 3 Connecticut

Bronnen:?The No App, WFSB

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *