party kick on app dancing crowd people

Binnenkort een Project X Feestje? Daar is nu een app voor. De app KickOn (nu nog alleen?iOS) is al erg populair down under, waar Project X feesten destijds ook als een van de eerste werden georganiseerd. Niet verwonderlijk, want de app is ontwikkeld door een ondernemer uit Sydney, Charles Stewart. De app wordt al in de volksmond de “Tinder foor feestjes” genoemd en is het antwoord op de lockout wetgeving die in Australi? van kracht werd om feestjes en partijen die via social media georganiseerd werden een halt toe te roepen. Stewart stelt:”Verantwoordelijke volwassen mensen die graag een feestje willen worden kinderlijk door de overheid naar huis gestuurd bij een feestje dat in andere landen pas net op gang zou komen”.
In KickOn kunnen gebruikers zelf een profiel aanmaken en feestjes aanmaken en vrienden en vreemden daarvoor uitnodigen. Ook kunnen ze verzoeken om te mogen komen op een feestje van een ander. Zowel de gastheer als de feestgangers kunnen middels de app ook beoordeeld worden op hun gedrag.
kickon-app-337x600
Toch kopten de kranten sensationeel. De Syndey Morning Herald?waarschuwde voor het effect onder jongeren en verwees naar het uit de hand gelopen feest van Corey Worthington?uit 2008 met 500 feestgangers waar de film Project X op is gebaseerd:

De politie waarschuwde alvast dat zij de app ook zullen gebruiken om dat soort feestjes de kop in te drukken. De nieuwe wetgeving moet daarbij helpen, die de overheid in staat stelt “gewelddadige activeiten” te voorkomen.

Stewart vind het allemaal overdreven:”Ze hebben een zeer conservatieve blik op de zaak. ?Wij willen alleen maar exclusieve private feesten vindbaar en toegankelijk maken. Waarom zou een 17 jarige niet kunnen afspreken met een 19 jarige, zeker als het feest niet gericht is op het drinken van alcohol? Wij bieden juist opties in de app om gewelddadige ladingen bij feesten te melden. Ongepaste inhoud die gedeeld wordt in aanloop van het meest kan eenvoudig gemeld worden.”

” Dat de politie mee gaat kijken is niet het beoogde doel van de app, het is zelfs verrassend te noemen dat ze die uitspraken doen. Meestal is het zo dat als de politie iets zegt over verkeerd gedrag, zoals “niet springen” ?vraagt de menigte meestal ” hoe hoog?”. Meestal heeft het zelfs een aanzuigende werking doordat het aandacht geeft in de pers, dus zo’n slecht idee is het misschien niet. ?KickOn is vooral bedoeld om de uitnodigingen van feesten beter te managen, beter dan Facebook nu doet, dus we hopen dat de politie het initiatief juist steunt.”

Op de vraag of KickOn niet bang is dat ze aangeklaagd gaan worden, net als AirBnB dat werd toen een flat in New York?als orgieplaats werd gebruikt, antwoord Stewart:”Ja, daar hebben we nauwkeurig naar gekeken. ?KickOn kan tenslotte best gebruikt worden voor orgies, maar dat terzijde. We hebben een privacy beleid en gebruikersvoorwaarden, maar wij zijn uiteindelijk niet verantwoordelijk voor het gedrag dat mensen vertonen op de locaties van dergelijke bijeenkomsten.”

iPhone Screenshot 1iPhone Screenshot 2

Bronnen: TheNewDaily, IntheMix, ToneDeaf, 3News

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten
Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *