Een achttienjarige Tilburger zette een zogenoemd misbruikfilmpje op internet waarop te zien was hoe een meisje van veertien seks had met meerdere jongens in de leeftijd van dertien tot zestien jaar. Ze werden gearresteerd voor verkrachting dan wel het verspreiden van een kinderpornografisch filmpje. PowNews bracht het filmpje op tv. Telefonisch en via Twitter kwamen enkele tientallen tips binnen. De tipgevers bevestigden dat de jongens en het meisje in het filmpje uit Tilburg komen. Burgemeester Peter Noordanus, plaatsvervangend districtschef van de politie Rianne Visser en rector Tomas Oudejans van het Theresialyceum – de school van het meisje – reageerden vol verontwaardiging op de uitzending van televisie PowNews maandagavond. Tijdens die uitzending werden de beelden getoond. In het filmpje lijkt het er op dat het meisje seks heeft met een jongen, terwijl drie anderen, onder wie de filmer, toekijken. In het filmpje valt het meisje voorover en vraagt een jongen ‘of ze moet huilen’.

De verontwaardiging van de burgemeester schoot televisieprogramma PowNews in het verkeerde keelgat. PowNews besloot volgens presentator Dominique Weesie de beelden te laten zien omdat de video v??r de uitzending via twitter ‘al 540.000 keer was bekeken’.

Op die video was het meisje herkenbaar in beeld. PowNews werd maandag ‘maar’ door 291.000 mensen bekeken. Weesie: “Noordanus heeft geen idee hoe social media werken.” Volgens Weesie werd het filmpje – ‘met onherkenbaar gemaakt meisje’ – door PowNews uitgezonden met de bedoeling ‘zo snel mogelijk’ de daders te pakken’. “Anders had de opsporing nog weken geduurd.”

Hier de uitzending van Pownews:

Bron: ?Pownews en BN/DeStem, 19 mei 2012 zaterdag

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *