FireChallenge

Na memes ‘neknominaties‘, checknominating en?’een nat pak halen‘ is er weer een nieuwe nominatie meme overgewaaid. Honderden jongeren staken zichzelf in de fik en zetten de beelden hiervan op sociale media, in de hoop zo enkele minuten roem te verwerven. Letterlijk en figuurlijk met vuur spelen. De #FireChallenge heeft al tientallen jongeren in het ziekenhuis doen belanden. Een moeder werd zelfs gearresteerd toen ze haar zoon hielp bij een dergelijk filmpje.

‘De rage is niet nieuw, maar heeft de afgelopen week een enorme vlucht genomen’, meldt de site?Daily Dot. Op YouTube, Vine en Instagram zijn veel gekken te vinden met?dergelijke filmpjes. Want, het zal niemand verbazen dat het niet altijd goed afloopt. In Lexington, in de staat Kentucky, liep een 15-jarige jongen tweedegraads brandwonden op nadat hij alcohol op zijn borst had gesmeerd en zich in brand had gestoken. Hij noch zijn vrienden slaagden erin het vuur te doven, ook al stond hij in de douche. ‘Ik was niet echt bij mijn volle verstand toen ik dat deed’, verklaarde de kerel tegenover WKYT-TV.

Het ziekenhuis van de universiteit van Kansas vertelde KCTV5 dat er wekelijks een tiental pati?nten met brandwonden binnenkomt als gevolg van de nieuwe rage. ‘Ze steken hier vooral hun benen in brand, en dat resulteert in derdegraads brandwonden waarna we huidtransplantaties moeten verrichten’, verklaarde dokter Dhaval Bhasvar. ‘Die jongeren zijn zich niet bewust van de mogelijke gevolgen. Dit gaat verder dan een grapje op YouTube, dit kan resulteren in permanente verwondingen’, stelt de brandweer van Overland Park in Kansas. Veel brandweerkorpsen zijn dan ook?een tegenbeweging gestart met (online) campagnes, om deze gekte te stoppen.

Bronnen: AD,?Daily Dot,?KCTV5,?WKYT-TV

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten
Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *