Maak applicatie om zonder internet en mobiele netwerken te communiceren in een ramp

Een app die de radiofrequenties als kanaal gebruikt voor het ontvangen van versleutelde data middels een onhoorbaar audiosignaal. Met S!E (System for Information in Emergencies) bent u altijd op de hoogte van belangrijke berichten, ook wanneer de stroom is uitgevallen of het internet niet meer werkt. Het systeem stelt u in staat om real-time informatie te ontvangen en te categoriseren op basis van uw behoefte. De Chileense app helpt u in tijden van nood, angst en onzekerheid, zoals bij een aardbeving, overstroming of andere heftige gebeurtenis

De Chileense app werd genomineerd in de top 35 innovators van het Latijns-Amerikaanse tijdschrift van MIT.

Via radio omroepzenders wordt informatie verzonden. Gecodeerd in het audiokanaal, zodat dat de normale (muziek/spraak) uitzending niet verstoort, de smartphone app decodeert de audio en zet die om in een bericht (dat lijkt te gebeuren via de microfoon van de smartphone). Een idee van de makers is om via mesh-netwerken (Bluetooth of Wi-Fi) de ontvangen berichten verder door te sturen naar mobiele telefoons in de buurt. De app wil daarom ook een chat room bieden waardoor men tijdens noodsituaties met familie en vrienden kan blijven communiceren.

“Het is de plicht van elk land om mensen op de hoogte na elke ramp te houden.?Wanneer communicatie beperkt is, cre?ert dit onnodige spanning in de bevolking en een soort collectieve psychose “, vertelt Lara, CEO van EMERCOM, het bedrijf achter SIE. Het project is gestart tijdens een congres op de universiteit T?cnica Federico Santa Mar?a en begon echt vorm te krijgen toen er een beurs ter beschikking werd gesteld (Grant Valuation Research) door (VIU) Conicyt via het Fondef Programma, dat middelen ter beschikking stelt voor studenten om hun thesis project in een onderneming om te zetten. Lara was een van de 45 gelukkigen die naar Engeland mochten als onderdeel van de MIT Technology Review om geadviseerd te worden door experts uit de hele wereld.

De demo applicatie zal binnenkort worden gelanceerd, en hoewel ze gesprekken met Onemi, die ook interesse heeft in het project, is er nog geen zekerheid of de Chileense overheid dit initiatief echt gaat omarmen.

Bronnen: S!E

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *