360ccv 360ccv2

Met het in gebruik nemen van een nieuwe virtuele training tegen overvallen opende minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie in Amsterdam de Week van de Veiligheid 2016. De door het CCV ontwikkelde app “360? CCV” is nu ook voor u te downloaden via de app store of play store.

De training tegen overvallen is gemaakt voor horeca- en winkelpersoneel. Het CCV ontwikkelde de training samen met Koninklijke Horeca Nederland en Detailhandel Nederland. Het gaat om een aantal 360-gradenvideo?s waarbij de overvallen zo natuurlijk mogelijk worden nagebootst.

“Deze vorm van trainen is een mooie manier om horeca- en winkelpersoneel te helpen”, vertelt CCV-directeur Patrick van den Brink. “Daarom roepen we ondernemers op in deze Week van de Veiligheid om voorbereid te zijn op een eventuele overval. De Week van de Veiligheid is belangrijk omdat we aandacht moeten blijven geven aan preventie. Als je slachtoffer bent geweest van een misdrijf heeft dat grote impact. En we kunnen heel veel doen aan de voorkant om de kans op slachtofferschap te verkleinen.”

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *