APB App

Technologie is elke sector in onze maatschappij aan het veranderen, dus waarom niet ook handhaving? Met deze vraag is de nieuwe FOX-serie APB aan de slag gegaan met een verhaal over een zeer rijke ingenieur Gideon Reeves (Justin Kirk) die het 13e district van Chicago overneemt (na de dood van een vriend) en een upgrade geeft met hightech-auto’s, wapens en drones. Maar er is wordt in de serie ook veelvuldig gewerkt met een APB app die niet alleen agenten maar ook burgers in real-time voorziet van misdaadberichten. APB is het Amerikaanse “All Points Bulletin”, dat normaal gesproken met politiecodes berichten verstuurd en onder agenten worden verspreid om bijvoorbeeld uit te kijken naar een bepaalde verdachte of om een tot arrestatie over te gaan. Het lijkt er in deze serie op dat deze app een mooie oplossing kan zijn voor de bestrijding van misdaad, in samenwerking met burgers.

Image result for apb app series

Er zijn natuurlijk apps die in de echte wereld in de buurt komen. In Nederland kennen we Burgernet, maar ook de French Quarter Task Force (in New Orleans) werd eerder gelanceerd door succesvolle ondernemer Sidney Torres. Met de App Task Force kunnen burgers in contact staan met politiepatrouilles om te helpen bij het opsporen van misdrijven in deze beroemde wijk.

 

In de serie APB lijkt de technologie elke keer te werken, hoewel het natuurlijk met vallen en opstaan gaat. Niet iedereen binnen politie, en zeker de burgemeester niet, is blij met deze private en technologische ontwikkelingen. De serie laat zien dat er niet alleen het 13 district maar in heel Chicago vraag ontstaat naar de innovatieve technologie en inzet van burgers, maar is dat haalbaar en wenselijk? Bekijk de serie en laat weten wat je ervan vindt.

Bronnen: Bustle, IMDB

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *