stoprob

StopRob (oftewel ?Stop a Robbery?) ? de overvalpreventie app van Risicobesef. StopRob is een app die ondernemers de kans geeft om het publiek in te schakelen bij overvalpreventie. Daarnaast helpt de app politie en justitie bij de opsporing
van overvallers.

Hoe werkt de app?

Het slachtoffer (bijv een winkelmedewerker) drukt bij een overval op de paniekknop van de app. Daarna ontvangen burgers in de buurt meteen een waarschuwing: ?Opletten! Overvallers in de buurt! Ga niet de held uithangen maar hou uw oren en ogen open: ziet u een verdacht persoon? Kunt u een foto of video maken? Omschrijf hem: postuur, kleur huid, kleur haar, kleding. Hoe laat is het? Waar bent u nu?? Deze gegevens worden daarna verzameld op een centrale locatie waar politie en justitie deze gegevens kunnen raadplegen.

Speciaal voor ondernemers

Om misbruik te voorkomen kunnen alleen ondernemers (die bijv aangesloten zijn bij een brancheorganisatie) alarm slaan. Iedereen kan daarnaast StopRob downloaden en alarmmeldingen uit de buurt ontvangen. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat burgers zelf het heft in eigen handen nemen bij een overval; StopRob legt duidelijk uit wat je moet doen bij een melding: opletten en signaleren. Dit sluit aan bij het beleid van de politie die bijv. wil dat burgers overvallers fotograferen.

iphone (2)

Bronnen: Beveiligingsnieuws, Risicobesef

 

 

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *