edetect logo

eDetect?

Samen met de gemeente, brandweer en politie is er een app ontwikkeld, ‘eDetect’ (iOS, Android), om een digitaal veiligheidsnetwerk voor ondernemers te cre?ren. Zo kunnen zij elkaar digitaal waarschuwen bij verdachte situaties. Uniek is dat achter deze app een centrale meldkamer zit.?Burgemeester Heijkoop: ?Wij vinden het erg belangrijk dat onze ondernemers in Hendrik-Ido-Ambacht veilig kunnen ondernemen. Daarom hebben wij als collectief deze app ontwikkeld. Zo werken we met elkaar aan veiligheid in Hendrik-Ido-Ambacht?. Dit veiligheidsnetwerk en bijbehorende app is een initiatief van de Stichting Collectieve Bedrijvenveiligheid in Hendrik-Ido-Ambacht. De gemeente is daar een onderdeel van.

De gedachte erachter is dat de deelnemers aan de app ?eDetect? gezamenlijk een digitaal veiligheidsnetwerk voor ondernemers vormen. Zo kunnen zij elkaar digitaal waarschuwen bij verdachte situaties. Uniek is dat achter deze app een centrale meldkamer zit. Burgemeester Heijkoop: ?Wij vinden het erg belangrijk dat onze ondernemers in Hendrik-Ido-Ambacht veilig kunnen ondernemen. Daarom hebben wij als collectief deze app ontwikkeld. Zo werken we met elkaar aan veiligheid in Hendrik-Ido-Ambacht.? Dit veiligheidsnetwerk en bijbehorende app is een initiatief van de Stichting Collectieve Bedrijvenveiligheid in Hendrik-Ido-Ambacht. De gemeente is daar een onderdeel van.

Bekijk de video

edetect1

De app is gratis voor de Ambachtse winkeliers en ondernemers. Wel moeten ze bij aanmelding een aantal gegevens invullen. Doordat die gegevens centraal bij de meldkamer bekend zijn, kan die in geval van onraad of calamiteiten gericht handelen. Op de app geven de gemeente en de huldiensten relevante informatie door, vari?rende van de aankondiging dat een straat is afgesloten tot de vraag op te letten voor een verdachte situatie.
De meldkamer kan ook specifieke berichten versturen, die interessant zijn voor de winkeliers in een bepaald winkelcentrum of voor bedrijven op een bepaald bedrijventerrein. Die mogelijkheid moet voorkomen dat de deelnemers te veel berichten krijgen die niet belangrijk voor hen zijn. De deelnemers aan de app kunnen ook elkaar waarschuwen of berichten sturen. De centrale meldkamer kan zo nodig filters aanbrengen.

De doeltreffendheid van het systeem staat of valt met voldoende deelnemers. De verschillende winkeliersverenigingen en ondernemersverenigingen in H.I.Ambacht hebben toegezegd hun leden aan te sporen om de app te downloaden en te installeren op hun telefoon of tablet. De organisatoren verwachten dat zo?n 300 winkeliers en bedrijven de e-Detect app gaan gebruiken.

Edetect2

Met de overhandiging van een sleutel aan burgemeester Heijkoop is maandagmiddag 30 november de eDetect app voor ondernemers gelanceerd.De app is ontwikkeld samen met de gemeente, brandweer, politie, ambulancedienst en stichting bedrijvenbeveiliging.

Bronnen:?RBenW, Hendrik Ido Ambacht

 

 

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *