Horecaondernemer gijzelt wethouder om vergunning

In 2008 gijzelde een Turkse restauranthouder een wethouder in Almelo en vier ambtenaren. Hij was boos omdat zijn horecavergunning maar niet afkwam. Daarom stak hij zijn grand caf? en zijn auto in brand en liep hij met twee doorgeladen pistolen het gemeentehuis in. Op blogs als endandit.nl en andere social media was het drama live te volgen, met livestream beelden. Alles liep uiteindelijk met een sisser af, maar dat was pas toen een Turkssprekende onderhandelaar werd ingeschakeld. De dader kreeg een jarenlange celstraf.

Hieronder nog een ander voorbeeld van een vermeende gijzeling op Schiphol en de rol van de (social) media. Verschillende bronnen maakten melding van een gijzeling aan boord van een vliegtuig dat was geland op Schiphol. De website van nrc.nl hield de laatste ontwikkelingen bij in een liveblog.
Op Twitter melden diverse mensen:

 

Kortom: miscommunicatie zou gezorgd hebben voor de geruchten dat er een gijzeling aan de gang was aan boord van het toestel uit Spanje dat rond 14.00 uur op Schiphol landde. Er was even spanning, met hulpdiensten die klaar stonden om actie te ondernemen, maar al snel bleek dat er niets aan de hand was. De politie is voor de zekerheid aan boord van het toestel gegaan en heeft inmiddels officieel verklaard dat er geen sprake was van een gijzeling.

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *