In IJsland hebben ze grote relatieproblemen. Want als je daar met iemand wilt daten, is de kans groot dat het familie van je is. Behoorlijk awkard als blijkt dat je onenightstand je neef is. Daar hebben ze nu wat op gevonden!

Ijsland kent een populatie van slechts 315.281 zielen. Precies groot genoeg om niet iedereen te kennen, maar er is wel een aanzienlijke kans dat je verliefd wordt op een direct familielid.?En dat zorgt nu voor serieuze incestproblemen, iets wat strafbaar is bovendien.

Iedereen in IJsland is familie van elkaar. Volgens de website News of Iceland?stamt de gehele bevolking af van ??n familie. De volledige stamboom is in te zien via het online register ?slendingab?k (Het boek van de IJslanders). Het register bevat informatie over 720.000 mensen die ooit werden geboren op IJsland en iedereen die erin geregistreerd staat heeft ook gratis toegang. Het is dus vrij eenvoudig om te controleren waar in de stamboom je nieuwe liefde zit en hoe nauw de familieband is.

Maar als je in de kroeg staat is het niet altijd mogelijk om direct de database? van ?slendingab?k te raadplegen. Het schijnt dus regelmatig voor te komen dat IJslanders met elkaar het bed delen en enige tijd later het object van hun lust per ongeluk treffen tijdens een familiefeestje.

Maar gelukkig is er nu een Andro?d-app die de IJslanders gaat helpen. Drie ontwikkelaars bedachten een app die het mogelijk maakt om smartphones te ‘bumpen’ waarbij de genealogische informatie wordt uitgewisseld. Het is direct duidelijk of je van plan bent het bed te delen met je neef of nicht, of dat de familieband ver genoeg weg is. ‘Bump the app before you bump in bed’ is de slogan. En als alle IJslanders zich daaraan houden zijn ongemakkelijke situaties zoals die tijdens het familiefeestje voortaan verleden tijd.

1682806-inline-inline-2-island-app-stops-incest

De app, genaamd Incest Prevention, bevat gegevens van de online Iselandingbok database. Hiermee hebben ze de familiegeschiedenis van elke IJslandse inwoner getraceerd. Zodra je de app hebt gedownload is de rest een peulenschil.

Als je niet helemaal zeker van je zaak bent, stoot je met je telefoon tegen die van je date aan. Een paar seconden later weet je of het familie van je is en of je dus een rood of groen licht krijgt. Het motto van de appmakers? ?Bump in the app before you bump in the bed.’

Verder kun je met de app ook heel gemakkelijk alle 135 verjaardagen van je neven en nichten onthouden in een speciale kalender. En dezelfde kalender helpt je te onthouden wanneer je een date hebt.

Bronnen: Wired, FastCocreate, ?Independent, Trouw, Huffungtonpost, Ze

 

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *