Er verschijnen politieberichten op internet en wijkagenten tonen hun werk op social media zoals Twitter, Facebook en Instagram. De politie wil transparant zijn en hoopt op meer aansluiting met de samenleving.?Het televisieprogramma De Monitor onderzocht of er voldoende rekening gehouden met de privacy van mensen die via politieberichten online verschijnen.?Zo bekeken datajournalisten van De Monitor alle 163 filmpjes van politievloggers Jan-Willem en Tess en ontdekten 31 gevallen waarin te veel persoonsgegevens worden getoond. De gezichten van verdachten en slachtoffers zijn door de politievloggers onherkenbaar gemaakt, maar de omgeving was nog zichtbaar. De politie verwijderde daarop ook enkele beelden.

Instagent is een app die politiemedewerkers kunnen gebruiken om foto?s te bewerken en te delen op social media. Denk aan het blurren van beelden.

Begin 2018 is er een update aangeboden van de Instagent app:
– Foto?s worden niet meer vierkant uitgesneden
– Elk formaat foto kan snel en gemakkelijk van een watermerk worden voorzien
– Je kunt foto’s op meerdere punten blurren (vervagen).
– Vanuit de app kun je de bewerkte foto delen op Twitter, Facebook of Instagram.

Wanneer je de foto deelt, wordt deze met watermerk en eventuele vervagingen met een goede kwaliteit opgeslagen in de galerij van de telefoon.

Lees ook de publicatie van TNO over de impact van het gebruik van beeld door hulpdiensten zoals politie, ambulance en brandweer:


Bronnen: Politie, De Monitor, TNO

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *