Oud-Google werknemer Pierre Lebeau is een crowdfundingcampagne gestart voor Keecker, een robot op wieltjes die met zijn ingebouwde projector alle andere schermen in huis overbodig wil maken.

Keecker is draadloos te besturen met een Android en iOS-app, maar kan ook zelf de omgeving scannen. Eens je huis in kaart is gebracht, kan de robot uit zichzelf naar aangewezen kamers toerollen. Daarna zijn ‘bijna alle’ Android-apps ermee op je muur, plafond of vloer te projecteren.

De projector zorgt samen met diens surround sound-systeem voor een portable entertainmentsysteem, zodat je niet meer omkomt in de draden. Maar dankzij diens ingebouwde camera is de robot ook in te zetten als digitale waakhond.

Inbrekers

Zo kan Keecker een waarschuwingssignaal naar je smartphone sturen zodra er bewegingen worden gedetecteerd in je huis, wanneer je er zelf niet bent. Vervolgens kun je via de app door de lens kijken of er iets niet pluis is. De camera is in combinatie met de speakers ook te gebruiken voor leukere doeleinden, zoals videochatten.

Er blijkt inmiddels al genoeg interesse in de robot om het project te verwezenlijken. Op?Kickstarter is het doel van 100.000 dollar al binnen enkele dagen behaald, en de campagne loopt nog een dikke maand. Keecker gaat omgerekend zo’n 3000 euro kosten, wanneer de robot lanceert in april van 2015.

https://www.kickstarter.com/projects/keecker/keecker-the-worlds-first-homepod

Bronnen: Keecker

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *