punch-alert-ibeacon-school-730x341

Scholen in Franklin County in de Amerikaanse staat Maine nemen dit schooljaar een nieuw systeem in gebruik wat moet helpen in geval van nood. De Franklin County School integreren het systeem van Punch Alert System waarmee het via iBeacons en andere technologie?n mogelijk wordt direct hulpdiensten en schoolpersoneel op de hoogte te stellen van noodsituaties. Het systeem wordt met een subsidie van $14.000 van Homeland Security betaald.

Hulpdiensten en medewerkers direct op de hoogte
Het Punch Alert Systeem geeft medewerkers die de app op hun smartphone, tablet of computer hebben ge?nstalleerd de mogelijkheid een noodknop in te drukken waarmee politie, brandweer en andere hulpdiensten direct op de hoogte kunnen worden gebracht. Het systeem wordt totaal bij 16 scholen in vijf districten ge?nstalleerd.

Ook voor minder urgente gevallen kan de technologie worden gebruikt om bijvoorbeeld schoolmedewerkers op de hoogte te brengen van vandalisme of andere situaties waar hulp bij nodig is.

iBeacon voor indoor locatie bepaling
Door gebruik van een mix van GPS en iBeacon/Bluetooth signalen kan direct worden vastgesteld waar iemand zich bevind in een noodsituatie. Hierbij wordt het ook direct mogelijk voor medewerkers en hulpdiensten om de persoon te volgen bijvoorbeeld door het gebouw tot de noodsituatie onder controle is.

Er worden per school rond de 100 iBeacons ge?nstalleerd. Dit heeft als voordeel boven GPS dat het in het gebouw werkt om een zeer accurate plaatsbepaling te doen waar de persoon zich bevind.

Reactie op recente gebeurtenissen
Al wordt het in het persbericht niet specifiek aangehaald is het goed mogelijk dat dit een reactie is op een aantal situaties met gewapende indringers op andere Amerikaanse scholen met als dieptepunt het drama bij Sandy Hook.

iphone (1)

Bronnen: iBeacon Retail, Punch Alert

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *