Ontdek het verschil dat burgers uit de buurt kunnen maken in veiligheid en leefbaarheid.

In de game Resource Force (iOS, Android) ben je de baas van het lokale bureau waar je mag bepalen of je agenten of burgers gaat inzetten in diverse situaties.

Ervaar hoe de lokale politie de buurt kan bedienen, de dilemma’s als er beperkte inzet mogelijk is en dat met beperkte informatie en soms onder grote tijdsdruk!

Buurt Lab Groningen

Buurtlab Groningen is een proef van TNO, politie en de gemeente om samen met studenten en Stadjers te werken aan een fijne en veilige buurt. De proef richt zich op de thema?s geluidsoverlast en woninginbraken in de Korrewegwijk en de Schildersbuurt. Tijdens de proef zoeken we contact met bewoners en wisselen we onderling ervaringen en idee?n uit. Dit gebeurt via sociale media via Facebook of Twitter en een speciaal ontwikkelde app, maar ook traditioneel op straat en op andere ontmoetingsplekken in de leefomgeving. De game Resource Force is onderdeel van de proef en bedoeld om bewoners alvast in aanraking te laten komen met de principes van “community policing”, dat gaat over het principe dat burgers met elkaar en de overheid samenwerken om de veiligheid en leefbaarheid te verbeteren.

Buurtlab Groningen start tijdens de KEI-week die op 14 augustus start en duurt tot en met november. Tijdens die periode is er een aantal campagnes en een aantal activiteiten waarin de samenwerking tussen studenten, Stadjers, politie en gemeente nader wordt onderzocht. De game kan op dit moment al gespeeld worden.

De Groningse proeftuin Buurtlab is onderdeel van het Europese project INSPEC2T dat zicht richt op ?next generation community policing?. Het project voert in vijf steden in Europa onderzoek uit. Naast Groningen zijn dit Belfast, Lancashire, Valencia en Egnomi.

“Kun jij Groningen veiliger maken? Wat vind jij belangrijker? Woninginbraken of fietsendiefstal? Speel de game en ontdek wat jij kan!”

Resource Force (Android en iOS) is een?game waarin jij de baas bent van het lokale politiebureau. Bepaal de prioriteiten, zet andere burgers in en hou de stad veilig!

Bronnen: BuurtLab, INSPEC2T

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten
Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *