SelfieCop1

De appbouwers van SelfieCop claimen dat uit onderzoek blijkt dat tieners stoppen met sexting als ze weten dat hun ouders meekijken. Installeer SelfieCop op de telefoon van uw kind te controleren al hun foto’s en af te schrikken sexting.

SelfieCop stuurt ouders een kopie van elke foto of video die hun kind op de smartphone maakt. Het idee is om ze hiermee af te schrikken, de foto’s op te sporen als ze gedeeld zijn en ongedaan?te maken als het tot onveilig gedrag bij kinderen en tieners (van 9 tot 13 jaar) heeft geleid. De vraag is alleen:?gaat dit werken?

Het zet in ieder geval aan tot nadenken, want een ouder die met zijn kind in gesprek gaat heeft in ieder geval een gesprek over het doel van het nemen van foto’s en het doel van het delen daarvan. De bedoeling van de app is om het steeds hardnekkiger wordende sexting met name onder minderjarigen te voorkomen. De gevolgen kunnen namelijk tekenend voor het leven zijn, want sommige foto’s (die bovendien op obscure sites verschijnen) haal je er nooit meer af.

De app is er momenteel alleen voor Android. Het maakt niet uit of er foto’s gemaakt worden vanuit diverse apps. Dus foto’s die gedeeld worden in SnapChat, WhatsApp, Instagram, Facebook of Twitter worden allemaal netjes gekopieerd, gecodeerd en via een e-mail kopie verzonden naar het e-mailaccount van de ouders.

De app is het geesteskind van de in Dublin gevestigde Shane Diffily (web governance-specialist). Hij heeft ervaringen met diverse zaken waarin ongewenste beelden van kinderen online kwamen. Dat kan ook na kwaadwillige hackacties geeft hij toe, maar dat is gelukkig een grote uitzondering geeft hij aan.

 

SelfieCop. Prevent sexting. - screenshotSelfieCop. Prevent sexting. - screenshotSelfieCop. Prevent sexting. - screenshot

 

 

“Toen ik jong was, deden veel kinderen mee aan het bekende??’laat me die van jou zien, dan laat ik de mijne zien’. Maar toen was er geen snelle manier om een ??dergelijke impulsieve actie op te nemen. Maar de kinderen van vandaag leven in andere omstandigheden”.

Shane benadrukt dat?de app niet bedoeld is om hun kinderen te bespioneren hun kinderen. Alleen al het feit dat het is ge?nstalleerd moet al afschrikwekkend genoeg zijnom geen naakte selfies meer te nemen.

Shane geeft to edat de app ook omzeild kan worden, maar uit ervaring blijkt dat de meeste jongeren dat te moeilijk vinden. ?”Ik geef toe dat het onvermijdelijk is dat sommige kinderen dat wel gaan uitzoeken. Ik denk dat unlock methoden online gedeeld gaan worden de komende tijd.?Mijn?team zal reageren door dat steeds moeilijker te maken: het wordt een digitale “wapenwedloop”. Shane vertelt hoe ze lang hebben nagedacht over de balans tussen inbreuk op de privacy van het kind en de veiligheid. “Mijn dilemma is de balans tussen de empathie met kinderen en hun vrijheden gunnen, versus de noodzaak om ze soms tegen zichzelf te beschermen.”

Ouders wordt geadviseerd om de foto’s nooit door te sturen naar een werk e-mail adres of algemeen e-mail adres, want biedt het risico dat de foto’s alsnog weer in handen komen van derden.

selfiecop

Bron: Selfiecop, Wired UK, Fox17Online

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *