Smartphone gebruikers wisten al dat het kleine apparaatje ze slim kon helpen in allerlei lastige situaties. Of je nu de weg niet meer weet, of je bestanden vergeten bent, overal zijn handige apps voor. Het leven wordt er makkelijker door, maar nu is er alweer een nieuwe app die letterlijk je leven kan redden:?Silent Bodyguard.

Met de Silent Bodyguard app kun je eenvoudig een paniekknop indrukken bij gevaarlijke situaties waarbij een telefoongesprek of typen van een tekstje niet mogelijk is. Uw belangrijkste ingevoerde contacten krijgen met ??n druk op de knop een SOS- bericht met uw GPS-locatie. De app zal elke 60 seconden updates blijven uitzenden van uw huidige locatie om ervoor te zorgen dat hulptroepen u kunnen vinden.

U hoeft alleen uw apparaat te registreren en enkele gegevens in te voeren van uw vangnet(ten). De app heeft een discreet icoontje op uw telefoon dat lijkt op een applicatie om foto’s te bekijken. Dus zelfs als de dader meekijkt, hoeft u alleen dit icoontje en de knop onderin aan te klikken waarna de noodoproep wordt verzonden middels tekst-en e-mailberichten.?Voormalige FBI chef en “Hostage Negotiator” Dr Clint Van Zandt beveelt de app van harte aan, omdat hij de situaties als geen ander kent waarin een dergelijke toepassing van pas kan komen. De app is niet gratis maar kost $4 dollar.


Bron: SilentBodyGuard

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *