Of je het ?Liked? of niet, de politie uit India plaatst nu foto’s van dodelijke slachtoffers van verkeersongevallen:

CaptureIndia

Facebookers kunnen nu samenwerken met de politie van Chennai. Gefrustreerd door mislukte pogingen om vermiste personen op te sporen en een aantal lichamen te identificeren, koos de politie ervoor om een??Facebook- pagina met foto’s te openen om enkele gevallen op te lossen samen met burgers. “We hebben een speciale pagina gemaakt met ge?dentificeerde lijken” zei een politieagent.?Verkeer politiechef Sanjay Arora geeft naar verluidt prompt antwoorden op reacties van kijkers en in een paar gevallen heeft het al tot actie geleid.

Het idee voor de nieuwe Facebook-pagina was een initiatief van de plaatsvervangend commissaris van politie R Samuthirapandi en is ontstaan door verzoeken van veel media om foto’s van niet-ge?dentificeerde lichamen liggen in verschillende ziekenhuizen in de stad te publiceren. “Iedereen weigerde om de foto’s te publiceren, om allerlei redenen. Dus hebben we besloten om onze eigen Facebook- pagina te starten” zei DCP Samuthirapandi.

De pagina wordt gecontroleerd door de assistent- commissaris van politie en het public relations kantoor. De politie zei dat er 67 niet-ge?dentificeerde lichamen liggen in de ziekenhuizen van de stad en dat de pagina op Facebook dagelijks duizenden bezoekers krijgt die proberen te helpen bij de identificatie.

Maar niet iedereen is enthousiast. ?Software engineerH Manikandan zegt erover: “Ik heb een paar foto’s op een aantal politie- websites gezien en ze zijn zeer verontrustend. “?P Sabareesh uit Bangalore voegt toe: ” Het is verschrikkelijk om een ??pagina met lichamen te bekijken en ook nog op een social networking site. ” S Pramila, werkzaam in een reclamebureau zegt: “Ze loggen in op Facebook om te genieten en te chatten met vrienden en familie, niet om bloederige foto’s van lichamen te zien. ”

Maar anderen verwelkomen het. M Karthikeyan, een advocaat op het Madras hogere gerechtshof zegt: “Net als iedereen gebruikt ook de politie social networking sites. Maar het moet goed worden bijgewerkt. Maar de politie moet voorkomen dat buitengewoon bloederige foto’s erop komen.

Bron: the Times of India

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten
Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *