snapchat murderder

Een Amerikaanse jongen wordt aangeklaagd voor moord en het poseren met het lichaam van het slachtoffer. Volgens de aanklager schoot de 16-jarige Maxwell Marion Morton zijn klasgenoot door het hoofd en maakte hij daarna een selfie met het lichaam van de jongen. Die stuurde hij naar zijn vrienden via Snapchat.

De foto verdween al snel, omdat Snapchat-gebruikers moeten instellen hoe lang de foto zichtbaar is. Een van de ontvangers maakte echter een screenshot en liet dat aan zijn moeder zien. Die belde de politie.

Op de foto is te zien dat Morton in een stoel zit, vertelt een politiewoordvoerder.,,We zien een donkere man die de selfie maakt, met zijn gezicht naar de camera en het slachtoffer op de achtergrond in de foto. Bovenaan de foto stond de naam Maxwell.” In andere berichten stuurde hij dat het slachtoffer niet de laatste zal zijn.

Bewijsmateriaal
Officier van Justitie John Peck heeft nog nooit zo’n zaak meegemaakt in zijn dertigjarige carri?re: ,,Ik heb zoiets nog nooit gezien. Maar het was een mooi stuk bewijsmateriaal dat ons naar de verdachte heeft geleid.” In het huis van Maxwell werd bovendien een een pistool gevonden. Hij heeft bekend de moord gepleegd te hebben.

Het slachtoffer werd woensdag gevonden door zijn moeder. Ook het slachtoffer zou in het bezit zijn geweest van een wapen. Op zijn telefoon werd een foto gevonden van hem met een semi-automatisch wapen.

maxwell

Crowdfunding
Voor de ouders van het slachtoffers is inmiddels een crowdfunding actie gestart. Mensen kunnen geld doneren, wat aan de moeder van hem wordt gegeven.

Bronnen: Washtington Post, AD, Nu.nl, Triblive

 

 

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *