112 sos training

De Sliedrechtse Annelous Mikhout gaat kinderen trainen wat ze in een noodgeval moeten doen als ze 112 bellen. De moeder van twee jonge kinderen heeft hiervoor een speciale cursus SOS wat doe jij ontwikkeld, waarmee jongens en meisje volgens haar leren herkennen wanneer ze wel en niet het noodnummer moeten bellen, welke vragen ze tijdens zo’n noodtelefoontje krijgen, hoe ze daar op moeten reageren en wat er na zo’n telefoontje gebeurt.

“Wat als mij iets zou overkomen en mijn kinderen zouden helemaal alleen zijn. Ik realiseerde toen dat ik mijn kinderen moest voorbereiden op een mogelijk telefoontje naar 112” -?Annelous Mikhout

De training lijkt vooral gericht op groepen, zoals schoolklassen, en bestaat onder meer uit een animatievideo. Mikhout heeft de kindertraining ontwikkeld, nadat ze zelf ziek thuis zat.

112 wat doe jij

,,Ik was single en maakte me niet alleen zorgen over mijn eigen gezondheid, maar ook die van mijn kinderen. Wat als mij iets zou overkomen en mijn kinderen zouden helemaal alleen zijn,” vertelt ze. ,,Ik realiseerde toen dat ik mijn kinderen moest voorbereiden op een mogelijk telefoontje naar 112. Dat bleek best wel confronterend. Ik zocht, maar er was amper informatie over dit onderwerp. Daarom heb ik SOS wat doe jij opgericht om daar wat aan te doen.”

Mikhout liep een paar keer mee met de landelijke meldkamer in Driebergen waar alle 112-telefoontjes binnenkomen. “Zelfs volwassenen hebben er moeite mee. Meestal steken ze direct een heel verhaal af, terwijl ze eerst moeten zeggen wie ze zijn en waar ze wonen.”

us-iphone-1-sos-wat-doe-jij

Bronnen: AD, NOS,?RTV Rijnmond

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

One Response to App: SOS Wat doe jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *