terror 2doc

(T)ERROR is de eerste documentaire ter wereld waarbij de filmmakers ‘meelopen’ tijdens een FBI-operatie met betrekking tot terrorismebestrijding. De 63-jarige Saeed ‘Shariff’ Torres was ooit actief bij de militante Afro-Amerikaanse politieke organisatie Black Panthers en werkt nu als FBI-informant. Zonder zijn superieuren op de hoogte te stellen nodigt hij de filmmakers Lyric R. Cabral en David Felix Sutcliff uit hem te volgen bij zijn laatste opdracht voor de FBI. Torres moet in Pittsburgh vriendschap sluiten met de blanke tot de islam bekeerde Ali Al- Akili (foto hieronder), die in het openbaar pro-terroristische uitspraken heeft gedaan.

terror-2doc-achter

Deze Informant die zelf onwennig met social media was en zijn Facebookpagina door de FBI liet bijwerken, werd uiteindelijk door de POI (Person of Interest) Ali Al- Akili?onderkend?via Facebook. De filmmakers stuiten op verrassende onthullingen, niet alleen over Torres verleden, maar ook over de duistere argumenten voor zijn huidige missie. Hoe ver gaat terreur en welke vrijheden staan we toe om terreur te voorkomen?


In de must-read over watchlists lees je meer over de manier waarop de FBI werkt in de Verenigde Staten en de risico’s die hieraan kleven.?Op De Correspondent linkt Dimitri Tokmetzis naar twee verontrustende verhalen over de Amerikaanse strijd tegen het terrorisme. Een daarvan is de schokkende podcast ‘Dead Men Tell No Tales‘.

723078

Bronnen:?2Doc

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *