Zo’n 15 procent van de Nederlanders zit met andere buurtbewoners in een WhatsApp-groep, om een digitale buurtwacht te vormen.?Met name 50-plussers zijn enthousiast.

Dat blijkt uit?onderzoek van Novio Data in opdracht van de verzekeraar InShared. In totaal werden 1.175 Nederlanders ondervraagd over het onderwerp.

Met name in Limburg en Gelderland zijn de WhatsApp-groepen populair. In die twee provincies zegt 22 procent van de mensen met zijn buren in een chatgroep te zitten.

In totaal zegt 64 procent van de Nederlanders open te staan voor deelname aan een digitale buurtwacht. Met name ouderen denken dat hun buurt hier veiliger van wordt.

Whatsapp-Buurtpreventie-01

Eerder bleek?uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg dat de WhatsApp-buurtwacht in 35 buurten van Tilburg leidde tot een scherpe afname van het aantal inbraken. ?De Nationale Politie was enthousiast over dat resultaat.?In het Tilburgse systeem kwamen de WhatsApp-berichten direct bij de politie binnen. Dat is bij de meeste WhatsApp-buurtwachten niet het geval.

Het is geen wonder dat uitgerekend WhatsApp gebruikt wordt door buurtwachten ? het is immers de grootste chatapp van het moment. In februari tikte de dienst 1 miljard gebruikers aan.

Bronnen: Nu.nl, InShared

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten
Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *