Het ACLU, ofwel American Civil Liberties Union, uit Texas heeft onlangs de ‘ACLU Blue’ app (?iTunes store?en Google Play Store) gelanceerd.

De app is ontworpen om “het giswerk uit de politie-interacties” te verminderen en burgers eenvoudiger toegang te geven tot hun burgerrechten, zoals “Wat te doen als de politie gestopt heeft,” “je recht op het filmen van de politie” en “je rechten aan de grens (met Mexico).”. Met de app kun je live streamen of opnames maken en een verslag maken van incidenten die naar voren komen uit de interactie met de politie.

Het doel is volgens ?ACLU Texas Senior Strategisch adviseur Matt Simpson om Texanen meer inzicht te geven in het handelen van zowel burgers als de politie en hoe ze met elkaar omgaan. ?”Onze hoop is dat we in een tijd leven waarin we niet hoeven te debatteren over wat er is gebeurd tussen burgers en de politie,” zei hij. “We kunnen nu beter ge?nformeerd debatteren of de acties van burgers of politie geschikt waren of we kunnen momenten waarin agenten het juiste hebben gedaan vastleggen en gebruiken als voorbeeld.”

Alle video’s die op de app worden gemaakt, worden opgeslagen op de telefoon van de gebruiker, maar kunnen ook live gestreamd worden naar de ACLU-run servers waar ACLU-leden de video’s zullen beoordelen en ze naar YouTube doorsturen als ze dat nodig vinden. Simpson hoopt dat de app gaat helpen in de verantwoording die de politie moet afleggen, maar benadrukte dat het juist een ??positief effect kan hebben op de wetshandhaving, zeker met goede voorbeelden. “Deze app moet mensen ook de kans geven om ‘atta boy’ te zeggen voor politieagenten die gewoon goed werk doen”.

??? ???

Bronnen: KVUE

 

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *