ANWB introduceert in samenwerking met duizend fietsendealers een anti-diefstalzender. Fietseigenaren die een Blijven Fietsen Verzekering afsluiten, weten daarmee volgens de bond zeker dat zij hun fiets weer terugkrijgen.

De deelnemende fietsenwinkels plaatsen de zender in hun fietsen, die via de ANWB-app geactiveerd kan worden. Opssporingsservice FRIS Nederland neemt vervolgens de opsporing voor zijn rekening. Het systeem is volgens de ANWB ‘uitvoerig getest en succesvol gebleken’. Mocht de fiets niet binnen 48 uur worden teruggevonden, dan krijgt de fietsbezitter een nieuwe fiets.

ANWB zegt gebruik te maken van een bewezen techniek van KPN. De bond?verwacht dat leden zich door het opsporingssysteem te koppelen aan de fietsverzekering ?vrijer? voelen in het gebruik van hun vaak dure fietsen. Ook verwacht de ANWB dat de diefstalgevoeligheid van fietsen afneemt.

Het aantal fietsdiefstallen neemt nog altijd toe. Vorig jaar ontving de ANWB 2200 claims van gestolen e-bikes, een groei van zestien procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Deze stijging zou vooral komen door de populariteit van e-bikes. Bij bijna een op de drie nieuw verkochte fietsen was vorig jaar een e-bike.

Voormalig RetailRookie VanMoof lanceerde vorige week een nieuwe lijn van slimme fietsen, die eveneens zijn voorzien van anti-diefstalsoftware. Wanneer iemand de fiets wil stelen, maakt de fiets een steeds harder wordend geluid en wordt de locatie automatisch doorgegeven aan de bike hunters van VanMoof.

Bronnen: ANWB, Retailtrends

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *