https://www.youtube.com/watch?v=wRna48aO6gg

De Cape politie gebruikt sinds kort de Neighbours-app, een buurtnetwerk platform dat zich richt op het verminderen van criminaliteit zoals diefstal (van postpakketjes die in de VS vaak op een veranda worden achtergelaten), inbraken en algehele veiligheid in de wijk. De Neighbours-app verbindt mensen, politie- en technologie: vooral beveiligingscamera’s.

‘Het plegen van misdaad in Cape Coral is nu een stuk moeilijker geworden,’ vertelt Lt. Dana Coston van de Cape Coral Police Department. Kellie Cox-Riede, inwoner in Cape Coral, kocht vier dagen geleden een Ring-deurbel die filmt als er beweging wordt gedetecteerd. “We hadden een beveiligingssysteem nodig en we vonden het goed idee om te kunnen zien wat er voor onze voordeur gebeurde”, zei Cox-Riede. Het bezit van zo’n videobel is niet vereist om toegang te krijgen tot de app en de politie heeft geen toegang tot de video’s van gebruikers zonder dat de gebruiker de inhoud zelf heeft gedeeld. Maar de kracht van deze community policing dienst zit hem wel in het snel delen van beelden.?Coston zei dat de app politie tijd en geld zal besparen bij het onderzoeken van misdaden, en ze hebben al diverse successen gehad. “Er was een portiek piraat, die continu pakketjes stal … en we waren in staat om een ??paar dagen later de zaak op te lossen,” zei Coston.

Coston ziet het belang van groepsvorming in de buurt via nieuwe technologie?n zoals deze app. “Wat nog belangrijker is, is dat bewoners in staat stelt om informatie rechtstreeks met ons en met elkaar te delen, door een sterker, veiliger Cape Coral te bouwen, buurt voor buurt,” zei Coston.

“Ik denk dat het geweldig is voor veiligheidsdoeleinden, maar ik denk dat er een probleem zal zijn met onze privacykwesties en misschien wat raciale profilering,” zegt een inwoner van Tampa die de dienst al gebruikt. Steve Hegarty van de politie in Tampa zegt dat hij niet weet hoe het bedrijf die uitdaging gaat beheersen. Hij zegt wel dat de app veelbelovend is. Het belangrijkste is dat het de politie helpt om het onderzoek te versnellen. In plaats van fysiek te moeten verschijnen om video aan te vragen, kunnen ze nu toestemming vragen via de app of door te bellen. “Waar we het hier over hebben is iets dat veel sneller, veel gemakkelijker en waarschijnlijk veel beter is, en het is echt een goede video,” zei hij.

Jamie Siminoff, bedenker en oprichter van Ring (met Amazon als geldschieter) hoopt dat de app inwoners een gevoel van veiligheid zal geven. “Door de beveiliging met de gratis Neighbours-app, kan de Cape Coral-gemeenschap op de hoogte blijven van misdaad- en veiligheidswaarschuwingen terwijl ze plaatsvinden,” zei Siminoff. Siminoff ziet privacy als een belangrijke prioriteit. “Buren kunnen real-time communicatie in deze groepen hebben, terwijl in de eerste plaats de privacy van de buurtgenoten wordt gehandhaafd,” zei Siminoff.

Neighbor gaat de concurrentie aan met platformen als Nextdoor, maar focust zich alleen op veiligheid.

De politie legde uit hoe de app werkt:

  1. Download de Neighbanks-app op Apple app store of?Google Play
  2. Meld u aan voor uw buurt.
  3. Pas het geografische gebied aan waarvoor u meldingen wilt ontvangen (gebruikers moeten aangeven waar ze zich bevinden en kunnen niet deelnemen aan andere buurten).
  4. Ontvang realtime meldingen van uw buren, lokale politie en het ringteam die op de hoogte zijn van misdaad- en veiligheidswaarschuwingen wanneer ze zich voordoen.
  5. Bekijk lokale misdaad- en veiligheidsposten via een live feed of interactieve kaart.
  6. Deel tekstupdates, foto’s en video’s via diverse apparaten, zoals de thuisbeveiligingsapparaten van Ring.
  7. Werk samen met je community om buurten veiliger te maken en ga naar de Neighbours-app-website voor meer informatie.

Bronnen: Neighbors, Winknews, ABC Action News, Ring

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *