De politie in Northumberland heeft een nieuwe app gelanceerd met de naam MyStreet, voor mensen die in Sunderland wonen en werken. In Nederland kenden we soortgelijke initiatieven zoals Buiten Beter, Verbeter de buurt, LikeJeWijk, BUUV, Buurbook en ClaimJeStraat. Er zijn ook diverse Nederlandse steden met hun eigen app, zoals Den Haag of Groningen.

Deze app My Street is gemaakt zodat burgers gemakkelijk problemen kunnen melden die van invloed zijn op hun lokale gemeenschap. Mensen kunnen de app downloaden en gebruiken om toegang te krijgen tot informatie over verschillende problemen in hun omgeving, zoals zwerfvuil, lawaai, straatverlichting, asociaal gedrag en wegen. Via de app kunnen gebruikers specifieke incidenten melden aan de gemeente of rechtstreeks contact opnemen met hun lokale politieco?rdinator, als ze zich zorgen maken over misdaad en wanorde in hun gebied.

Hoofdinspecteur Barrie Joisce, van Northumbria Police: “We hebben een overweldigend positieve reactie gehad op de MyStreet-app die nu door het publiek in onze politiezone kan worden gebruikt. Het is niet alleen een nuttig hulpmiddel dat inzage geeft met wie men contact moet opnemen voor verschillende soorten klachten, maar het is ook enorm gunstig voor ons als politie tot nu toe. We hopen dat de app zal worden gebruikt door mensen in de regio, en we zullen ons blijven inspannen om de app verder te ontwikkelen om na te gaan hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren en de toepassingen optimaal kunnen blijven gebruiken.”

Bronnen: The NorthernEcho

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *