Er zijn ouders die de telefoons van hun kinderen controleren om te zien welke nieuwe apps ze gebruiken. Kijk eens naar de app ‘Mappen’ (iOS, Android).

Mappen staat voor “make something happen” en het is een app die zegt kinderen socialer te maken. De makers beschrijven het als volgt: “de app die helpt bij je sociale leven door te laten zien waar je vrienden zijn en wat ze doen, zodat je samen kunt komen.” De app helpt je zelfs in geval van nood, want er zit ook een “I am OK” knop op. Klinkt heel mooi, maar er zitten toch ook wat risico’s aan de manier waarop deze app is ingericht.

Of je nu bij de Starbucks bent, of op school, met deze app kun je zien waar iedereen is. We hebben dit eerder gezien bij Foursquare, Snapchat en andere social media platformen, en je kunt via Whatsapp ook je locatie delen tegenwoordig, dus wat dat betreft niets nieuws. De locatie van je telefoon staat in deze app echter altijd aan en wordt altijd gedeeld. Als je?ervoor kiest om de locatiedeling van de app zo in te stellen dat deze alleen wordt bijgehouden wanneer de app in gebruik is, kun je geen updates of berichten delen. Je kunt slechts handmatig 8 uur lang de locatiedeling eventjes uitzetten waarna deze weer aanspringt. De app is al behoorlijk populair onder kinderen, die ook vaak een minimale leeftijd vereisen voor het gebruik ervan.?Cyberbeveiligingsexperts waarschuwen ouders om de telefoons van hun kinderen te controleren op dit soort apps, en privacyinstellingen zoals locatie-deling te controleren, want het is eenvoudig voor kwaadaardigen om er misbruik van te maken.

Bronnen: WFLA, Mappen

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *