aware

Eds Keizer (35) en Zareh Geertjes (34), twee vormgevers en webdevelopers uit Groningen bedachten de app Aware, waarmee je je familie en vrienden op afstand het vertrouwen geeft dat het goed met je gaat.

?Ik heb een goede band met mijn moeder en ik spreek haar regelmatig, maar niet elke dag. Op een dag viel ze bijna van de trap. Toen dacht ik: als het minder goed was afgelopen, hoe had ik dat dan geweten? Dan kun je natuurlijk wel bellen, maar dan moet je zelf een handeling verrichten. Zo kwam ik op het idee voor een app die met je meedenkt, als jij dat wilt of nodig hebt,? zegt Geertjes. ?Mensen willen langer thuis blijven wonen, wij maken dat iets gemakkelijker,? zegt Keizer.


De gebruiker kan familie en vrienden registreren en moet vervolgens eens in de zoveel tijd een smiley over een scherm slepen. Wanneer hij of zij dit niet doet, krijgen de vrienden hier een berichtje van. Zij kunnen dan contact opnemen om te kijken of alles goed gaat. De gebruiker kan de tijd zelf instellen. Dit kan bijvoorbeeld ??n keer per uur, ??n keer per dag of ??n keer per week zijn.

E?n druk op de knop en je vrienden weten dat er iets met je aan de hand is. Of juist g??n druk op de knop en je vrienden krijgen daar weer een bericht van. Het is precies zo in te stellen zoals jij het wilt. Handig voor oudere mensen, zou je denken. Maar dat is niet direct de doelgroep. ?Het is ook handig voor bijvoorbeeld studenten in het buitenland,? zegt Geertjes. Als student in het buitenland zit je waarschijnlijk niet elke dag op een telefoongesprek met je ouders te wachten. Op deze manier weten zij toch dat het goed met je gaat. ?Of je gebruikt het wanneer je bijvoorbeeld een lange fietstocht in je eentje gaat maken.?

Hoe vaak je het gebruikt ligt dus helemaal aan je eigen situatie. Als je bijvoorbeeld op maandag en dinsdag alleen thuis bent kun je de app ook voor alleen die dagen instellen. ?We willen dat je zelf een heel schema kunt invoeren,? zegt Keizer. ?Je krijgt een gevoel van veiligheid, alsof er een geliefde van je over je schouder meekijkt. Maar het is niet zo dat we een webcam op je schouder plakken. Het is heel vrijblijvend. Je kunt zelf instellen wie wat van je mag zien.?

Bronnen: AD, iCulture, DvhN

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

One Response to App: Aware

  1. Marja gaarenstroom schreef:

    Wat een geweldig idee. Ik woon alleen en heb veel dieren. Als er wat met mij gebeurd, kan het makkelijk 2 weken duren voordat mn familie of vrienden zouden denken if er wat aan de hand is…mijn dieren zouden verhongeren! Dus deze app is een geweldige uitvinding en zou een hele zorg minder zijn!!…alleen kan ik de app niet vinden op playstore?? Waar kan ik de app vinden? Ik heb een androidtelefoon..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *