connectedcycle

De kans is groot als jij in de stad woont dat je fiets een keer is gestolen. Als-ie oud was en bijna uit elkaar viel zul je het misschien niet zo erg vinden. Maar als-ie redelijk nieuw was met een stevig slot dan baal je natuurlijk gigantisch. Het liefst zou je gaan zoeken tot je ?m ergens ziet staan, maar dat is natuurlijk onbegonnen werk. Tenzij je een tracker in je fiets hebt zitten. Maar om die te installeren is toch veel te veel gedoe? Dat valt ontzettend mee als je de Connected Cycle op je fiets installeert.

Het enige wat je hiervoor moet doen is ??n van je bestaande trappers vervangen voor deze slimme trapper. Vervolgens kun je jouw fiets overal volgen via GPS en GPRS en binnenkort ook via mobiele netwerken. Maar dit pedaal laat je ook al van te voren weten dat het foute boel is. Zodra jouw fiets wordt bewogen waarschuwt het pedaal je gelijk. Dit kan erg handig zijn, maar als jouw fiets in een volle fietsenstalling staat is de kans groot dat jij een aantal keer een waarschuwing krijgt. Alle informatie die de Connected Cycle verzamelt wordt opgeslagen in het pedaal, dus als je je phone niet bij je hebt kun je ook via andere apparaten naar je fiets zoeken.

Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom je het pedaal niet simpelweg losmaakt als je de fiets wilt stelen. Gelukkig gaat dat vrij lastig. Het pedaal zit namelijk niet met een normale bout vast. Je kunt ?m alleen loshalen met een bijgeleverde sleutel. Dit is misschien geen garantie dat-ie niet los wordt geforceerd, maar als dat gebeurt ben je er in elk geval snel van op de hoogte. Wij kunnen niet wachten tot de Connected Cycle op onze fiets zit. Al is het om onze fiets terug te vinden na een gezellig avondje stappen.

Connected Cycle Pedals – Indiegogo Campaign Film from Christian Kravanja on Vimeo.

Bronnen: iCulture, TheVerge, MercuryNews

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *