Politie jaagt op babydief via Twitter

Dief steelt auto met baby aan boord ? iStockphoto.com/Carole Gomez

Dankzij Twitter was de politie in staat om in korte tijd een gestolen auto terug te vinden, met op de achterbank een baby.

In het emiraat Sharjah stopte de politie een zeven uur durende zoektocht naar een ontvoerde baby, aldus Gulf News. Maar de baby werd niet dankzij een politiepatrouille of een wegversperring gevonden – maar dankzij een tweet. De ouders van het paar weken oude meisje hadden hun kind achtergelaten op de achterbank, toen een dief de auto kon stelen bij een benzinestation. Dat gebeurde om 10 uur zaterdagavond. De airconditioner moest aanblijven voor de baby, maar daarmee stond ook de motor nog aan en was de deur ontgrendeld. Terwijl zij het tankstation ingingen, kroop de dief achter het stuur en reed weg.

In paniek belde de vader toen de politie. Die zochten twee uur naar het meisje (en de auto). Nadat de politie rond 1 uur in de ochtend via Twitter en Facebook om hulp vroeg bij het ??onderzoek werden 1730 Twitteraars ingeschakeld met het verzoek tips te melden aan de politie. Een tip over de identiteit van de dief zou de politie naar de gestolen auto kunnen leiden. Uiteindelijk werd enkele uren later een mannelijke verdachte gearresteerd en de baby ongedeerd teruggevonden.

De ouders zijn vermanend toegesproken door de politie, omdat ze de auto onbeheerd met draaiende motor hebben verlaten. Maar ze hoeven zich geen zorgen meer te maken. De verdachte wel: daar loopt nu een onderzoek naar. Zo’n Twitter klopjacht in een heterdaad situatie is niet nieuw. Eerder waren bij de jacht op een gestolen iPhone?zelfs nog 1,4 miljoen Twitter-gebruikers betrokken. Ten slotte heeft iemand die telefoon gevonden in een tuin van een “gevaarlijke”-wijk.

Bronnen: PC Welt, Gulf News

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *