echt-of-vals-882x571

Echt of Vals (Android,?iOS) is een app waarmee je eurobiljetten op echtheid kunt controleren. De applicatie van De Nederlandsche Bank is gratis te downloaden.

Met Echt of Vals kun je controleren of eurobiljetten echt zijn of niet. Hoewel er maar een kleine kans is dat je valse eurobiljetten ontvangt en er maar weinig in Nederland in omloop zijn, fungeert de app vooral als hulpmiddel. De applicatie is afkomstig van De Nederlandsche Bank en gebruikt de camera van je Android-toestel om briefjes te checken. Ook het nieuwe twintig euro biljet wordt herkend.

Je legt een eurobiljet op tafel en richt er daarna?de camera van je toestel op. Hierna maakt de app automatisch een foto en vergelijkt die met andere biljetten. Echt of Vals?ondersteunt alle eurobiljetten (van 5 tot 500 euro) en gebruikt veegbewegingen om tussen de verschillende briefjes te schakelen.

Bij het testen worden verschillende kenmerken bekeken, waaronder het watermerk, hologram en vloeibare inkt. Het is echter nog maar de vraag hoelang Echt of Vals betrouwbaar blijft. Volgens sommigen is het aannemelijk dat kwaadwillenden al snel een manier vinden om de app te omzeilen.

Bovendien kan een biljet dat gekreukeld of versleten is ook als vals worden aangemerkt. Houd daar dus rekening mee. De makers adviseren om bij twijfel biljetten altijd ook?met de ?kijk, voel, kantel-methode? te checken. Daarvoor kan de Eurobiljet-app (eveneens van DNB) gebruikt worden.

Bronnen: Androidplanet

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *