Belangrijk: zo stel je een noodcontact in op je smartphone
Belangrijk: zo stel je een noodcontact in op je smartphone
Beeld ? ANP

Mocht er onverhoopt iets met je gebeuren, is het handig dat je een noodcontact op je smartphone hebt ingesteld. Zo weten de hulpdiensten, omstanders of het ziekenhuis wie zij in zo’n situatie moeten bellen.

De smartphone is voor allerlei partijen een mogelijk middel om achter de identiteit van een slachtoffer te komen en de familie of partner te bellen. Dat kon vroeger door in de contactenlijst naar de term ICE (In Case of Emergency) te zoeken, die term werd toegevoegd aan de naam van de persoon die in geval van nood moet worden gebeld.

Maar in tegenstelling tot vroeger vergrendelen we onze smartphones steeds vaker, bijvoorbeeld met een vingerafdrukscanner of pincode. Dat kan problemen opleveren in geval van nood. Daarom is het handig om bij Android, iOS en Windows Phone een noodcontact toe te voegen die vanaf het vergrendelscherm kan worden bereikt.

Zo stel je een noodcontact in bij Android
Ga bij je Android-toestel naar contacten en selecteer vervolgens groepen. Hier staat bij de meeste Android-toestellen de optie ICE contact bij nood. Dit biedt de mogelijkheid om een noodcontact toe te voegen, bijvoorbeeld door een bestaand contact te selecteren. Vervolgens verschijnt het noodcontact op je vergrendelscherm nadat je rechts onderin op noodgeval hebt gedrukt.

Niet alle Android-toestellen ondersteunen de ICE-functie. Er zijn wel veel apps die een soortgelijke optie bieden, zoals ICE: In Case of Emergency (2,99 euro) of In Case of Emergency ICE (gratis).

Zo stel je een noodcontact in bij iOS
Start de Apple-app Gezondheid op en ga rechts onderin naar je medische ID. Hier kun je allerlei informatie toevoegen, zoals je bloedgroep en je noodcontact. Sla het medische ID op, waarna op het vergrendelscherm voortaan links onderaan na ‘noodgeval’ je medische ID toont. De ambulancemedewerkers kunnen dan je informatie inzien zonder dat de smartphone ontgrendeld hoeft te worden.

Zo stel je een noodcontact in bij Windows Phone
Bij Windows Phone kun je, net als bij Android, een app downloaden om het ICE-contact op de smartphone te tonen. Denk aan de gratis apps Emergency Kit of?Emergency Lock, die het vergrendelscherm veranderen in een kaart met allemaal belangrijke informatie, zoals je bloedgroep, allergie?n en noodcontact.

De app Emergency Kit kan ook nog met de flitser een SOS-signaal uitzenden of direct de gps-locatie via sms verzenden.

Bronnen: RTLZ

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *