De FBI heeft al lange tijd publiciteit gebruikt om de hulp van het publiek in te roepen om gevaarlijke criminelen van de straat te halen – van wanted posters die in de afgelopen decennia op kantoormuren zijn geplakt tot de sociale media en webtechnologie?n van vandaag.

De Bank Robbers-website – en de nieuwe mobiele app FBI Bank Robbers – zetten die traditie voort door specifieke aandacht te vragen voor onbekende gewelddadige en / of serieuze verdachten die door de FBI worden gezocht.

De publiciteit werkt. In ??n voorbeeld stond op de website van Bank Robbers een onbekende verdachte die verantwoordelijk was voor meerdere gewapende overvallen in Delaware en Pennsylvania. De lokale politie ontving later een tip die de zaak aan het rollen bracht – een afgedrukte pagina van de website met een handgeschreven naam eroverheen gekrabbeld. Die informatie heeft de autoriteiten geholpen de verdachte op te sporen en te arresteren.

Over de app
Eind 2012 onthulde de FBI een gespecialiseerde website op https://bankrobbers.fbi.gov met foto’s, profielen en posters van gezochte bankovervallers in het hele land – het eerste nationale systeem in zijn soort. Met een kaart van heel de VS en verschillende zoekopties en filters, roept de site de hulp in van het publiek bij het lokaliseren van gevaarlijke criminelen – vooral gewelddadige en seriematige overtreders – die banken, kredietverenigingen, gepantserde auto-bedrijven en aanverwante bedrijven hebben beroofd.

Nu neemt de FBI deze tool een stap verder door informatie van de site binnen handbereik te brengen via een gratis mobiele applicatie die werkt op Apple- en Android-apparaten, waaronder smartphones, iPads en iPods.

Voordelen van de app
Net als bij de volledige website, kun je met de FBI Bank Robbers-app overvallen lokaliseren op datum, categorie (bijvoorbeeld gewapende bankrover), het FBI-kantoor dat de zaak behandelt of de staat waar de overval plaatsvond. Je hebt ook toegang tot bewakingsfoto’s, informatie over fysieke beschrijvingen, gegevens over diefstal en de gewenste poster van de FBI voor elke verdachte. Naast het gebruiksgemak en gemak van een mobiele app biedt FBI Bank Robbers extra functies en opties die niet beschikbaar zijn op de website:

Als locatieservices zijn ingeschakeld op uw apparaat, kunt u een kaart weergeven met de bankovervallen in uw omgeving. U kunt pushmeldingen selecteren om te worden ge?nformeerd wanneer er een bankoverval heeft plaatsgevonden in de buurt van uw locatie. Op elke verdachte pagina bevat de app twee knoppen waarmee gebruikers onmiddellijk alle informatie over de overval kunnen rapporteren. Met ??n knop plaatst u een melding naar de FBI en de andere links brengen u rechtstreeks naar de online tipspagina van de FBI. Op de verdachte pagina’s kunt u ook op een afbeelding tikken om de foto te vergroten en de kaart gebruiken om in te zoomen op de plaats van de overval.

Hoewel de app op elk moment honderden bankovervallen kent, omvat deze nog niet alle overvallen in de Verenigde Staten.

Bron: FBI

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *