friendster social

Friendster wordt wel gezien als een van de grootvaders van de sociale netwerksites. Het is zelfs ouder dan MySpace en Facebook. In 2011 veranderde de site van een plek om van alles met elkaar te delen (Facebook had de concurrentie verpletterd) in een site gericht op gaming en entertainment. Wie zijn profiel niet op tijd had ge?xporteerd raakte dit kwijt. Daarna ging het weer omhoog met Friendster. 90% van de nieuwe gebruikers komt overigens uit Azi?. In 2012 werden er toch weer allerlei social media features toegevoegd, zoals Social Profile, Who?s Viewed You, The Crush Game, Wall of Fame, enz.

Uitbuiting van kinderen

Naarmate de technologie vordert, zo schrijft The Morning Call, nemen de mogelijkheden voor digitale roofdieren ook toe en infiltreren zij in het leven van hun slachtoffers. De groei van sociale netwerksites zoals Friendster maakt het mogelijk om alles te weten te komen over het leven van kinderen. Een Amerikaans onderzoek geeft aan dat 61% van de 13 tot 17-jarigen een persoonlijk profiel op een sociaal netwerk te hebben.

Toen de politie uit Palmer (USA) online party foto’s scande naar aanwijzingen voor een ongeval waarin twee tieners vermoord waren, gebruikten ze een steeds belangrijker wordende tactiek: openbare fora van het Web als onderzoeksinstrument, die net zo belastend kunnen zijn als een virtuele DNA streng.

Amanda Schultz en Michael Cummings, studenten aan de Easton Area High School, zaten in de auto die bestuurd werd door de 18-jarige Kyle Kehler toen die zich in een boom boorde. Kehler overleefde het incident maar werd beschuldigd van doodslag, rijden onder invloed en aanverwante delicten.?De politie vermoedde al dat er alcohol in het spel was, want de foto’s ?op Webshots.com verraden een feestje waar bier en rum werden geserveerd. De politie werd enkele uren na het ongeval gewezen op deze foto’s.

Eerder werd een Californische middelbare scholier het doelwit van een haatmisdaad (‘hate crime’) onderzoek nadat hij naar verluidt bedreigingen uitte richting een klasgenoot via Friendster.?In Colorado plaatste een 16-jarige jongen foto’s van zichzelf op Friendster met geweren waarna hij werd beschuldigd van illegaal wapenbezit.

Bronnen: The Morning Call, Wikipedia

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten
Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *