helmet1helmet2 ?helmet3

Er is nu de app Helmet (Android) voor Indiase bestuurders, dat de verkeersveiligheid wil verbeteren. Met intensivering? van acties door de Motor Vehicle Department tegen te hard en zonder helm rijden, is er sprake van een daling van 40% in het aantal ongevallen ’s nachts.
Deze Helmet app biedt de volgende zaken: het laat zien wat de hoogte van boetes is in India, snelheidsbeperkingen op verschillende wegen, je kunt zoeken op regiocodes van nummerplaten uit heel India, het kent alle verkeerslichten, verkeersborden, handsignalen, veiligheidsrichtlijnen, eerste hulp etc.

Toen BA Padmanayan de commissaris van politie was moest elk politiebureau foto’s die zij van het verkeersovertredingen namen uploaden en downloaden. “Soms, als gevolg van technische storingen, vond de politie het moeilijk om de foto’s te benutten,” aldus deze verkeerspolitieagent bij KC Circle. Een verkeersagent moet nu inloggen, met vermelding van zijn politienummer als gebruikersnaam en een wachtwoord na het registreren van het IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identity) nummer van politietelefoon, en noemt de locatie. De verkeerspolitie kan deze foto’s zelf ook insturen en ook alle foto’s ook van burgers direct bekijken.

De verkeerspolitie in Hubballi-Dharwad heeft al 8.767 gevallen van 01-23 januari geregistreerd en het aantal gevallen in een maand makkelijk de 10.000 kunnen passeren, aldus de politiebronnen.

Bronnen:?Times of India

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *