Vlak na een autocrash telt elke seconde. iRestore is een app die je in deze situatie kan helpen (Android, iOS). “We hebben situaties gehad waar electriciteitskabels op auto’s zijn neergekomen met mensen die nog in de auto zijn opgesloten,” zei Kevin Krough, assistent-directeur bij de Fire Department van Ballston Spa. Als een auto een telefoonpaal raakt, of een boom naar beneden trekt, kan het lang duren voordat de hulpdiensten bij hun slachtoffer zijn. Ze moeten wachten tot het elektriciteitsbedrijf de stroom uitzet, want anders zouden ze zelf veel gevaar lopen tijdens hun reddingsacties.

“De handelingen van electriciteitspersoneel kan het verschil maken in leven of dood, waarbij elke minuut telt,” zegt Krough. Dankzij de nieuwe technologie kunnen nutsbedrijven nu met politie, brandweer en ambulance samenwerken via een app om sneller ter plaatse te komen. Heather Shampine is een Senior Project Manager voor National Grid en vertelt: “We hebben eigenlijk het idee gekregen van een plaatsvervangend brandweerhoofd in West-Massachusetts”.?Nationaal Grid begon met het testen van de first responderapp in november, het is sinds januari in New York beproeft.

Het stelt op dit moment politieagenten en brandweerlieden in staat om foto’s van een incident naar het National Grid te sturen, zodat het nutbedrijf kan bepalen hoeveel werknemers erop afgestuurd moeten worden. De afbeeldingen helpen bij het verminderen van de reactietijden. “Ze kunnen een geavanceerd beeld krijgen van wat ze zullen aantreffen als ze in het veld aankomen,” zegt Shampine. Het is riskant om foto’s te nemen bij een crash of in de storm, de app is niet voor iedereen altijd beschikbaar. “We willen zeker niet dat het publiek een incident gevaarlijk benadert, en dat is waarom we het nu nog beperken tot politieagenten en brandweerlieden,” zegt Shampine.

Bronnen: CBS6 Albany?, iRestore

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *