rights

Het is afgelopen met ‘racial profiling’ als het aan Mbye Njie ligt. Deze 34-jarige verzekeringsagent ontwikkelde de app “Legal Equalizer” die zich richt op onnodige staande houdingen, huiszoekingen en arrestaties waarmee veel mensen te maken hebben. De app “registreert ontmoetingen met de politie, beoordeelt de overtreding van het individu en helpt ze in hun recht te staan in een eventuele confrontatie.” Via een GoFundMe campagne hoopt hij nog een extra $25.000 binnen te halen om de app te kunnen lanceren.

Het idee voor de app kwam na de dood van Michael Brown in augustus 2014. Njie, die ook persoonlijke aanvaringen had met de politie, gelooft dat videobewijs een enorm verschil kan maken.  “Het is grappig hoe iedereen altijd de agent wil geloven”, vertel hij “Ik dacht elke keer dat je naar de rechter moest, maar ga je naar de rechter dan is het woord van een getuige tegen die van een agent geen eerlijke strijd. En er is geen manier om aan te tonen dat de politie ooit een leugen zou vertellen. Dat is vreemd. ”

De zaak Sandra Bland zorgde voor de S.O.S. feature in de app naar aanleiding van de beruchte dash cam video van haar arrestatie. “Als haar moeder en zus die video op vrijdag hadden gezien toen ze werd gearresteerd, konden ze naar de politie, social media of anderen en dan denk ik niet dat ze drie dagen in de gevangenis had gezeten,” zei hij tegen de Huffington Post om aan te tonen hoe cruciaal zo’n app kan zijn in het redden van iemands leven.

Legal Equalizer App Informational Video from Legal Equalizer on Vimeo.

Luister naar Njie die verteld over zijn “Legal Equalizer” in onderstaande video:

Bronnen: EURWeb, Huffington Post, Macon

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *