Banner_01

 

Ban Human Trafficking (iOS, Android) is een spel om jongeren over mensenhandel voor te lichten. Het leert hen hoe potentieel gevaarlijke situaties te herkennen. Het geeft hen ook de gelegenheid om mensenhandel te melden wanneer ze het tegenkomen. Mensenhandelaren profiteren van het gebrek aan kennis over de arbeidsomstandigheden in andere landen en onwetendheid van slachtoffers over hun rechten in het buitenland.

Door het spelen van dit interactieve spel, zal de gebruiker in staat om kennis te maken met verschillende soorten en stadia van mensenhandel, van werving, uitbuiting en ontsnappen uit de handel, tot herstel, sociale reïntegratie, en de strijden om de rechten van de slachtoffers.

Na een kennismaking met potentiële gevaren, zal de speler in staat zijn om soortgelijke situaties te herkennen in het dagelijks leven, en daarmee zichzelf en de mensen die ze kennen beter te kunnen beschermen. Daarnaast stelt de game als doel dat beter inzicht in de ervaringen van slachtoffers van mensenhandel bijdragen aan de bestrijding van discriminatie en verbetering van de positie van slachtoffers van mensenhandel in de Europese landen.

 

human trafficking

Bronnen: WEF

 

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *