Mobile Witness (Android) is een app voor het verzamelen van bewijs met behulp van je mobiele telefoon. Je kunt als burger bewijs opnemen door een foto, filmpje of audiofragment op te nemen, maar er ook een getuigenverklaring mee opnemen, om ze vervolgens te uploaden. Om te voorkomen dat voor daders duidelijk wordt dat je opneemt, gaan opnames gewoon door als het scherm is uitgeschakeld. Maar de app prijst zichzelf in de markt met meer toepassingen, zo kun je het ook gebruiken om het handelen van de politie op te nemen.

Toch is de app vooral bedoelt om mensen die je lastig vallen of zelfs aanvallen op te nemen. Zelfs als je telefoon wordt afgepakt zijn de beelden online al veilig gesteld.

Normale apparaten en apps zijn niet echt geschikt voor het verzamelen van degrlijk bewijs. Ze maken vaak een geluidje, het scherm blijft aan of je moet wachten tot de opname is gemaakt alvorens het te kunnen versturen. En met andere apps kun je de online veiliggestelde opnames weer eenvoudig wissen. Mobile Witness heeft deze problemen proberen te ondervangen. Bij de opnames wordt de locatie ook toegevoegd en je kunt kiezen of je de opnames wilt plaatsen in diverse diensten als Dropbox, Google Drive, OneDrive of persoonlijke servers. De app verzamelt geen persoonlijke gegevens van je, niet in de opnamen en niet in de metadata en je blijft baas van je eigen bestanden.

Bronnen: Mobile Witness

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *