offerup

Politie ziet een toename in marktplaats apps die tot gewapende overvallen leidt. De OfferUp app (Android, iOS) is daar een groeiend voorbeeld van, volgens een politierapport van Little Rock.

Een overval vond plaats toen een man en zijn verloofde naar een andere gebruiker van de app gingen om een smartphone te kopen. Volgens de verloofde van het slachtoffer, die te bang is om op de nieuwszende KATV te komen, wilde de verdachte hen niet ontmoeten op een openbare plaats omdat “hij niet over een auto beschikte”.

De gebruiker met de naam “James” vroeg de twee om hem te ontmoeten in een Mobile Home Park. Wanneer de twee daar aankwamen vroeg het slachtoffer de verdachte of hij de persoon was die hij zou moeten ontmoeten, waarop de verdachte antwoordde ” nee” en volgens het politierapport seconden later een ‘chromen pistool’ trok en zei:” Blood, geef me alles wat je hebt. ”

Een dag na dit incident waren een moeder en dochter het slachtoffer. Volgens dat politierapport besloten deze twee om af te spreken met “Shane” via OfferUp. OOk zij moesten zich melden op het Mobile Homes Park om een telefoon te ruilen voor een iPhone 6S Plus. De twee werd verteld om te vragen naar Shane’s ‘zoon’ Brandon’, aldus het rapport.

De verdachte ontmoette de twee vrouwen bij de ingang van de mobile home park en vertelde de moeder en dochter dat hij er woonde, en de twee wel een lift zou geven. Het slachtoffer kreeg de opdracht af te dalen in het park en te stoppen tussen percelen 180 en 181. De verdachte trok ook hier weer een “klein zilveren halfautomatisch pistool,” en pakte niet alleen de telefoon maar ook andere persoonlijke bezittingen van het slachtoffer af. Toen de verdachte de auto verliet, zette het slachtoffer de auto in de versnelling en kreeg nog wat kogels in de achterkant van de auto afgevuurd, waarbij gelukkig niemand werd geraakt, aldus het politierapport.

Naast deze incidenten zijn er toentallen, zoniet honderden of duizenden incidenten geweest, waarvan een deel wekelijks in het nieuws komt.

 

Bronnen: Charlotte Observer, KATV, MyPalmBeachPost

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *