Iets verdachts of afwijkends gezien, maar geen idee of en hoe je dat moet melden? In New York kan dat nu. En nee, het is geen private partij maar de overheid zelf die dit mogelijk maakt. Download een app en stuur een tekst of foto van iets waarvan je dat als potentieel bedreigend ervaart.

Gouverneur Andrew Cuomo lanceerde de app ‘See Something, Send Something‘ (iOS, Android), een titel die verwijst naar de jarenlange?overheidscampagnes waarin het belang van?melden onderstreept wordt: “See something, say something”. Nu kan dat dus ook digitaal, overal en altijd.

see1
De tipgever hoeft niet meer na te denken aan welke agent of politiebureau de melding gedaan moet worden. De app wordt gelanceerd in een periode waarin wereldwijd het dreigingsniveau is gestegen en het vroegtijdig ontvangen van zwakke signalen van belang is. Die zwakke signalen worden wat duidelijker als er een foto bij zit.
De?Metropolitan Transportation Authority gaf aan 46 extra politieagenten in te huren als gevolg van de?toenemende aandacht voor terrorismebestrijding.?De politie zegt dat alle tips ontvangen via de app vertrouwelijk en veilig zal zijn.?De app is echter geen vervanging van 911.

Bronnen: WHEC Rochester, NY Gov, WWLTV

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *